Naslovnica Vijesti Hrvatska

Medved: Milakovićeva stajališta o Oluji su apsolutno neprihvatljiva i protivna Ustavu

Uoči sjednice Vlade u izjavi novinarima izrazio je zadovoljstvo učinjenim u njegovu resoru nakon što je donesen Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji
20. prosinca 2018. u 11:09 32 komentara 1372 prikaza
Tomo Medved
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ocijenio je u četvrtak da su stajališta dogradonačelnika Vukovara i predsjednika Demokratskog saveza Srba (DSS) Srđana Milakovića o etničkom čišćenju Srba u vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja" 1995. godine protivna Ustavu.

Srđan Milaković Civilne žrtve rata Milaković iznio imena ubijenih vukovarskih Srba u ljeto 1991. godine

Milaković je te ocjene izrekao na zadnjoj sjednici vukovarskog Gradskog vijeća, nakon čega su iz tamošnjeg Kluba vijećnika HDZ-a najavili "sve pravne radnje" kako bi zabranili djelovanje DSS-a i sudjelovanje ekstremnih pojedinaca u obnašanju vlasti.

Medved je rekao da su Milakovićeve izjave apsolutno neprihvatljive i protivne Ustavu, a s inicijativom vukovarskog HDZ-a da se zabrani DSS nije upoznat.    

Uoči sjednice Vlade u izjavi novinarima izrazio je zadovoljstvo učinjenim u njegovu resoru nakon što je donesen Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Gradsko vijeće Vukovar Verbalni rat Burno na sjednici. Milaković: Oluja je bilo etničko čišćenje. Penava: Tražit ću zabranu djelovanja DSS-a

"Podneseno je gotovo 17.500 zahtjeva, doneseno je 14.000 rješenja i za oko 6000 branitelja pokrenut je postupak utvrđivanja  statusa, bolnice su odradile preko 3000 zahtjeva, na Zavod za vještačenje upućeno je gotovo 2000 predmeta, to je ogroman posao koji smo odradili", rekao je Medved dodavši kako se to u najvećoj mjeri odnosi na dobivanje naknada za osobe koje su nezaposlene i bez ikakvih stalnih primanja.

Uvijek se može bolje, ali zadovoljan sam s onim što smo postigli s mojim timom. Uz potporu Vlade odrađen je velik posao i nastavljamo istim intenzitetom, poručio je.

>> Pogledajte video o VRO Đavolja Greda

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • DOMAZL:

    Zar zbog protuustavnog djelovanja ne treba podići neku prijavu?

  • Deleted user:

    Mi smo samo jaki na prici. Seselj je kaznjen u Haag-u sa 10 godina zatvora jer je bio ratni huskac i pozivao na etnicko ciscenje. Vucic je bio u vec priznatoj RH 95-te u Glini i pricao o velikoj Srbiji ... prikaži još! i ustasama koje treba napasti. Umjesto da mu zabranimo ulaz u RH jer je krsio ranza pravila u RH, mi ga primimo i pozivamo na dobru suradnju.

  • DOMAZL:

    Zar zbog protuustavnog djelovanja ne treba podići neku prijavu?