Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SREDSTVO OSVAJANJA VLASTI'

Međunarodni dan borbe protiv korupcije: Hrvatska svake godine izgubi 13 posto BDP-a

Hrvatska od 1. siječnja 2023. uvodi euro
Igor Kralj/PIXSELL
09.12.2022.
u 10:20

Dodaju i kako svjedočimo da se pozivanje na borbu protiv korupcije koristi samo kao sredstvo političkih aktera za osvajanje vlasti, a ne kao program za stvarne promjene

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije oglasili su se iz Transparency International Hrvatska odakle ističu da je borba protiv korupcije najvažniji prioritet ovog trenutka. Tvrde kako građani svaki dan osjećaju da jedino korupcija funkcionira te podsjećaju da se Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava od 9. prosinca 2003. godine kada je Opća skupština UN posebnom rezolucijom ukazala na problem korupcije i potrebu svakodnevne borbe protiv nje.

- Korupcija uništava sve segmente hrvatskog društva, razara potencijale i onemogućava rast,razvoj i napredak. Svake godine oko 13% BDP-a Hrvatske izgubi se kroz korupciju, a što iznosi više od 15 000 kuna po svakom stanovniku - navode iz TIH-a.

Dodaju i kako svjedočimo da se pozivanje na borbu protiv korupcije koristi samo kao sredstvo političkih aktera za osvajanje vlasti, a ne kao program za stvarne promjene koje će zaustaviti propadanje, iseljavanje i obezvrijeđivanje svih potencijala hrvatskog društva.

- Hrvatsko društvo mora biti oslobođeno političke korupcije, trgovine utjecajima i pozicijama. Na političkim akterima koji su danas na pozicijama političkog odlučivanja leži teret najveće odgovornosti, jer imaju moć da političkom voljom osiguraju promjenu - istaknula je predsjednica TIH-a  Davorka Budimir. 

>> VIDEO Policija o pucnjavi na Sveticama: Muškarcu su pucali u stopala, osumnjičenici uhićeni u Vrbovcu i na Peščenici


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije