Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijeli svijet oplakuje žrtve

Među žrtvama zločina stotinjak djece, tri bebe, učenici, učitelji, senator...

avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
18.07.2014.
u 23:00

Australci Irene i George Burrows izgubili su praunuku Maree i njenog supruga, a u ožujku u avionu iste tvrtke izgubili su sina i snahu

Na vratima cvjećarnice u nizozemskom Volendamu, sjeverno od Amsterdama, još stoji natpis: “Ponovno smo otvoreni 4. kolovoza od 12 sati. Želimo svima ugodan odmor”. Vrata će ostati zatvorena. Vlasnici, Cor Schilder i njegova djevojka Neeltje Tol, na odredište u Maleziji, gdje su trebali provesti godišnji, nisu stigli. U četvrtak su bili jako dobre volje, kažu prijatelji koji su ih ispratili na aerodrom Schiphol. Uostalom, Schilder je slovio za čovjeka punog duha. Takva je bila i njegova zadnja poruka – ukrcavanje na zrakoplov Malaysia Airlinesa, kompanije koja je u ožujku doslovce izgubila zrakoplov, potaknulo ga je da fotografira Boeing u koji će ući te sliku podijeli na društvenim mrežama s porukom: Ako nestane, evo, ovako izgleda.

Među stradalima i dva psa

Ironično, samo nekoliko sati poslije, cijeli je svijet znao točno gdje se nalazi taj zrakoplov. Na tlu u Ukrajini. Cor i Neeltje dvoje su od 179 Nizozemaca koji su izgubili živote na letu MH17. Putnici i posada, njih 298, te dva psa, bilo su šaroliko društvo: jučer poslijepodne službeno je objavljeno da je, uz Nizozemce, identificirano 44 državljana Malezije, 28 Australaca, 12 Indonežana, četiri Nijemca, isto toliko Belgijanaca, Filipinac, Kanađanin i državljanin Novog Zelanda. Spekulira se da je poginulo 100-tinjak djece, među njima tri bebe. Među devet Britanaca, bila su i dva gorljiva navijača nogometnog kluba Newcastle United, 63-godišnji John Alder i 28-godišnji Liam Sweeney. Adler je legenda – zvali su ga Pogrebnik, na svaku je utakmicu dolazio u odijelu, s prepoznatljivom frizurom, “fudbalerkom”. Od 1963. nije propustio ni jednu utakmicu – klub je slijedio u SAD, Tajland, a sada se bio uputio za njima na Novi Zeland. Društvene mreže prepune su izraza sućuti obiteljima, prijateljima, kolegama. Razredi se opraštaju s učiteljicama, profesori s učenicima, nizozemski Senat sa svojim senatorom... Za neke preživjele pad aviona u Ukrajini grozomorni je deja vu. Na žalost, stvarni.

Sva su pitanja suvišna

Australci Irene i George Burrows dva su puta u četiri mjeseca čuli istu vijest iz kompanije Malaysia Airlines.

U četvrtak su izgubili praunuku Maree Rizk i njezina supruga, koji su se vraćali s odmora. U ožujku, kad je nestao zrakoplov iste tvrtke, izgubili su sina Rodneyja i njegovu suprug Mary. Kako se oporaviti od nesreće, pitaju ih, iako je pitanje zapravo suvišno. Zar je takvo što uopće moguće?

>> Obama: Nemamo vremena za propagandu i igre!

Komentara 4

Avatar ivek
ivek
01:11 19.07.2014.

za kaj sad ne kazu da su teroristi vec separatisti,,,

MX
Mister X
00:18 19.07.2014.

Putin to treba rješiti na Američki način poslati regularnu obućenu svoju vojsku kao savjetnike da ovi ne pucaju i ne troše rakete na civilne zrakoplove. I Naravno a to je trebao odavno uvesti zabranu leta iznad Ukrajine kao što demokratski narodi čine iznad neposlušnih država . Samo ruske avione pustiti da nadziru nebo iznad Ukraine sad nebi imao problema a sankcije su tu tako i tako pa bilo da se ne pomako !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije