Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koronavirus u svijetu
Povratak na članak

Slovenija priprema 'megazakon', u Americi već preko 139.000 zaraženih

Broj dijagnosticiranih ne odražava potpunu stvarnost jer velik broj zemalja testira samo slučajeve zaprimljene u bolnici.

Komentari 41

Avatar petarikverc
petarikverc
09:16 29.03.2020.

Dokle više? Da, dobili smo novu bolest! Smije li se od nje umrijeti? Za komparaciju a protiv izluđivanja nacije, molim navedite koliko je u navedenim zemljama umrlo ljudi u istom vremenskom periodu od srca, moždanog udara, raka, gripe, samoubojstava, ratovaa ... prometnih nesreća. Na ovaj način potičete histeriju brojkama kao da se na ovom svijetu ovih dana umire isključivo od korone! Da li nam je cilj povećati nemir u ljudima i smanjiti im imunitet?

VL
DE
densokubura
12:53 29.03.2020.

koliko od tih 838 je imalo rak u termalnoj fazi ili 85+ godina sa 5 kroničnih bolesti ?

VL
FO
FONZA
13:03 29.03.2020.

Ove novinare bi trebalo poceti sudski goniti za sirenje dezinformacija i poticanje histerije.....namjerno ne govore da je preko 80% umrlim umrlo od neke druge teske bolesti a ne od ovog virusa....ovo vec postaje iscenirani dogovoreni plan za sirenja panike kako bi netko u "mutnom lovio"....molim nadlezne sudske institucije da reagiraju

VL
DU
Deleted user
19:11 29.03.2020.

Nuklearna medicina. Svemirski programi. Čipovi. Umjetna inteligencija. Virtualna stvarnost. Pametni uređaji. Obrambeni štitovi. Cia. Fbi. Masoni. Tajna društva i bezbroj izmišljenih termina namijenjenih stvaranju privida moći. A znanje o životu? Ništa. Nula. Jedan mali relativno slabi virus bacio cijeli svijet na koljena. A šta će biti kad dođe neki puno ozbiljniji mutant? Zapadna civilizacija izvrnutih vrijednosti suočena sa bolnom istinom.😷

VL
KR
Krotila2
20:07 29.03.2020.

Bez panike.Sve je pod kontrolom.

VL
ZA
zagabria5
18:50 29.03.2020.

Inače od gripe svake godine u RH umire cca 400 ljudi

VL
HA
Hanok
19:08 29.03.2020.

Od gripe 5 milja zaraženo

VL
OR
orao10
19:17 29.03.2020.

Nesto mi nije ovdje jasno u Europi smrtnost od korona virusa 7-8% u Americi 1%

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
19:17 29.03.2020.

Ovdje u Moskvi slusam prije pet dana rekli su bit ce u Americi oko 160 tisuca mrtvi strasno. Kazu medicinska zastita im vrlo losa kao u Europi katastrofa . Nemaju solidarnosti organizacija nula. Zastitni sredstava nema. Kako bise moji domacii Amerikanci rugali daje ovdje u Rusiji tako ..Izgleda Francuska ce zvati upomoc Rusiju da pomogne kao i Italija. Uskoro ce i Ameri Kubanske ljecnike zvat a dali im sankcije vec sedamdeset godina strasno.

VL
MA
maklin
08:44 29.03.2020.

Najzaraženiji grad na svijetu New York i trump ga ne želi pod karantenu, sad je očito da želi riješiti dio stanovništva (starijeg) i da oslobodi zdravstvo takvih ljudi. Vrlo humano od predsjednika demokracije. Bljak.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
20:23 29.03.2020.

Ovdje u Moskvi i moskovskoj oblasti od sutra nema na ulicu. Sa velikim podzrenjem pratio sam govor visokog crkvenog dostojnika. Kaze Moskva i moskovska oblast nema pustinje kao u Egiptu. Nasa pustinja bit ce domovi i stanovi ja vas molim da ostanete doma.Drugi crkveni veledostojnik kaze polako se priblizava cartvo Bozije.. Vrlo ozbiljne rjeci i recenice duzni dobro protumaciti.

VL
PU
Pulchrum
18:40 29.03.2020.

Samo pohvale na račun Srbije. Šetajući kućne ljubimce neprestano se izlažemo nepotrebnim susretima i postajemo potencijalno ugroženi i oni koji mogu ugroziti. Da ne govorimo što kućni ljubimci donose na svojim nogama iz šetnje. Trebalo bi organizirati i izolaciju za kućne ljubimce na mjesec, dva negdje na većem prostoru, možda na selu, i tu angažirati prijatelje životinja, neka se brinu za njih dok ovo sve ne prođe, a pri tom bi trebalo u slijedećih tjedan dana mjeriti da li se broj oboljelih od virusa smanjuje. Ako ne, vratimo kućne ljubimce

VL
MA
Marinko2
04:21 30.03.2020.

Kakav naslov.? Mega zemlja priprema mega zakon...vauuuuuuuuuu

VL
ŠE
Švecki epidemiolog dr.Pedersen
10:41 29.03.2020.

Za sve pametnjakoviće koji misle da je ovo ništa, evo jednostavnog računa: ukoliko dnevni porast oboljelih bude 15%, kakav je u Hrvatskoj u zadnjih par dana uz sve uvedene mjere, do 13.6., dakle za 2,5 mjeseci svi ćemo u Hrvatskoj biti zaraženi. Toga dana ćemo imati 3,3 milijuna bolesnih i 700 tisuća onih koji su ili umrli ili ozdravili. Sad zamislite državu u kojoj je omjer bolesni:zdravi gotovo 5:1. Nema vojske, nema policije, nema zdravstva, nema struje, nema vode, nema hrane, nema benzina, nema tko pokopati ili spaliti mrtve, nema niti jedne institucije, nema ničega, zemljom haraju naoružane bande ko u Mad Maxu i ubijaju za jednu paštetu. Jeste to u stanju pojmiti? Jeste u stanju pojmiti jednostavnu matematiku iz trećeg srednje?

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
11:52 29.03.2020.

Svjet cese tesko rjesiti ovog virusa prije vakcine koju budu napravit . Ovdje na TV Moskvi slusam neznaju jos tocno govore daje virus mutirao.Ako jeste ona nista nevalja ali mutacija ne znaci uvjek lose nekad zna bit i pozitivna. UU Evropi zdrastvo je totalono zakazalo,pali na ispitu.- O Americi netreba n pisati tamo je katastrofa . U Njujorku vec police poluprazne.Unjih je zdrastvo napravljeno za bogate aovi bjedni prepusteni sami sebi. Desetine miliona nemaju zdrastvenu zastitu ni krova nad glavom. ..Pa Talijani su znali koga ce upomoc pozvati. Narod Talijanski odusevljen sa Ruskom pomoci. Govore braco moja znali smo dacete nam pomoci i danas necete ostavit u ovim teskim vremenima.Rusi su vec u Italiji dezinficirali cetri tisuce kvadratni km .A ono cudo KAMAZOVO ORLAN zaprasi sto kvadratni metara u minuti.Ono su domaci Amerikanci pisali kako rusi nemaju tehnologiju. Eto sad vidite Ovdje ima oko tisucu ipol zarazeni to nije puno u odnosu 150 mil stanovnika. I samo cetri ili pet umrlih. Problem je stose sto tisuca turista vraca u zemlju i vjerovatno tu ima dosta bolesnih. Rusi imaju dobre ljekove koje primjenjuju i pomazu u desetine zemalja . Bivsi SSSR napravio je ljek MEFLOXIN koji je za viruse i bakterije ujedno. Sad je jos i doraden odlicno se bori protiv ovog virusa.. Zato Ruski biolozi kazu znamo kako se sovim nositi i boriti.. SSSR je imao najbolje medicinu i ljekarstvo na svjetu odatle i KUBA je ucila pasu zato tako uspjesni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.