Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRUŽENA AKCIJA

Među uhićenima i odvjetnik, zaplijenjene tone kokaina i hašiša

Europol
Foto: Europol
1/3
15.11.2022.
u 15:43

Nove pretrage i uhićenja obavljene su na području Barcelone, Ceute, Almerije i Malage. Uhićeni su državljani Španjolske, Maroka i Njemačke, a među uhićenima je i odvjetnik glavnog osumnjičenika, koji je inače bio specijaliziran za slučajeve vezene za trgovinu drogom.

Združena međunarodna policijska operacija u koju su bile uključene policije više zemalja, Europol  i DEA-a, koja je počela prije godinu dana u Španjolskoj, ovih je dana dobila nastavak. Kako je priopćio Europol, španjolska je policija u nastavku te operacije uhitila još 10 osoba.

Osim toga pretražene su kuće i stanovi osumnjičenika diljem Španjolske, a nova uhićenja znače  i da je razbijena kriminala mreža koja je, kako se sumnja pružala financijsku i tehničku pomoć drugim kriminalnim skupinama, koje su se bavile  trgovinom drogom.

Do recentnih uhićenja došlo je  zahvaljujući podacima koji su, kako kaže Europol, prikupljeni tijekom prve faze te akcije, koja je počela prije malo manje od godinu dana na području Barcelone. Tada je nađena razna dokumentacija i mobiteli, a njihova analiza dovela je do uhićenja 10 osoba koje se povezuju s krijumčarenjem 117 tona hašiša i više od tri tone kokaina u Španjolsku. Nove pretrage i uhićenja obavljene su na području Barcelone, Ceute, Almerije i Malage. Uhićeni su državljani Španjolske, Maroka i Njemačke, a među uhićenima je i odvjetnik glavnog osumnjičenika, koji je inače bio specijaliziran za slučajeve vezene za trgovinu drogom.

Tijekom obje faze akcije, uhićeno je ukupno 27 osoba, te je ranije zaplijenjeno oko 14 tona hašiša i 5,1 tona kokaina te više od milijun eura u gotovini. Kako se sumnja, kriminalna skupina je tajno uvozila čamce i motore iz Nizozemske, skrivala ih u Portugalu, pa ih koristila za prijenos droge iz Maroka u Španjolsku. Neka od tih plovila su zaplijenjena, a osim toga zaplijenjeno im je i 11 nekretnina, pet tvrtki, 36 luksuznih automobila te im je zaplijenjen i novac koji je nađen na 58 bankovnih računa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije