Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedan od ostavljenih

Medo Mali završio je u azilu, a njegova obitelj otišla je u Njemačku

Medo Mali
Foto: Privatni album
1/5
19.05.2015.
u 21:33

Medo Mali kopni, sve teže staje na nožice, puno spava, životna sila polako napušta njegovo staro tijelo, napisala je voditeljica čakovečkog azila

Hrvatski azili puni su ostavljenih pasa, a svi imaju istu priču. U jednom trenu postali su višak i trebalo ih se riješiti.

Medo Mali, dugogodišnji stanar azila Prijatelji Čakovec, postao je smetnja u planovima njegove obitelji. Nikako se nije u njih uklapao i zato su ga ostavili. Njegovu priču ispričala je Aleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog skloništa:

- Medo Mali kod mene je već dvije godine. Medo je azilski pas čiji čip ima samo četiri znamenke, onda možete zamisliti koliko je star. Ostavljen je azilu prije 7 godina jer su njegovi odselili u Njemačku, kao da u Njemačkoj nema mjesta za pse. Dane je provodio u azilu i iz zime u zimu obećavala sam mu da je sljedeći kojeg ću uzeti kući. Uvijek je netko bio hitniji, no prije dvije godine, bez obzira na punu kuću privremenaca iz azila, uzela sam Medu kući da ugrije stare kosti kraj tople peći u zimskim danima. Da se sunča na zelenoj travici u dvorištu, da mu netko češka uši što voli najviše na svijetu, da se ljuti na štence koji mu kradu hranu i da hoda dvorištem stupajući poput paradnog konjića.

Onda je oslabilo srce, počela se skupljati voda, pa kašalj, pa terapije i posljednjih dana Medo kopni, sve teže staje na svoje tanjušne nožice, puno spava. Iznosim ga van, ponekad stane na noge, ponekad padne i životna sila polako napušta njegovo staro tijelo.

Medo Mali nikad nije dobio svoj stalni dom do prije nekoliko dana. Sad se zove Medo Mali Hampamer i nadam se da mu je ovaj privremeni dom bio barem malo ljepši od azila i da će ga s onu stranu duge ispratiti ljubav koju smo moja mama i ja, i naši psi, imali za njega. Želite li se pozdraviti s njim, ovo je prilika, poželite mu mir i spokoj. Volim te Medo Mali - poručila je dragom psu.

U svom pismu objavljenom na Facebook stranici dodala je i da je u čakovečkom azilu još pedesetak pasa poput Mede.

- Udomite dedeka ili bakicu, pružite im tople starije dane, a osjećaj koji ćete dobiti zauzvrat je neprocjenjiv - kaže A. Hampamer.

Komentara 4

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
09:54 20.05.2015.

Nisu li ljudi jedna prokleta,prokleta bica!Svaka cast ovakvim divnim ljudima koji nas tu i tamo podsjecaju kako to izgleda biti Covjek!

EV
evropljanin
08:09 20.05.2015.

nadam se da takovi bezosjecajni veliki katolici nikad nemaju srece u njemackoj. kako se ono kaze sve se vraca sve se placa.

JE
jedna
09:59 20.05.2015.

kako su mogli tek tako ostavit ovog prekrasnog pasa tuznih ociju ?????? strasnooo prestrasnooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije