Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imena na uvid

Među optuženima Vesna Bosanac, Juraj Njavro, Branko Borković,...?

\'UNUTRASNJA  06.12.2011. VUKOVAR - Tihomir Purda  Branimir Bradaric/Vecernji list\'
Branimir Bradarić/VLM
09.01.2011.
u 10:42

Portal Politika.com objavio je popis branitelja za kojima navodno traga Srbija i protiv kojih je podignuta optužnica za ratni zločin.

Imena svih 340 hrvatskih branitelja  za kojima je raspisana međunarodna tjeralica zbog optužnice za ratni zločin, koji je protiv njih navodno podigla Srbija, objavio je u subotu portal Politika.com. Među imenima nalaze se i ona istaknutijih Vukovaraca iz civilnih: Vesna Bosanac i Juraj Njavro, te vojnih struktura: Branko Borković, Mile Dedaković, Tomislav Merčep... kao i predsjednik Udruge logoraša Danijel Rehak te mnogi drugi.

Strah i neizvjesnost uvukli su se među hrvatske branitelje nakon što je njihova kolegu Tihomira Purdu policija BiH uhitila na graničnom prijelazu Županja – Orašje pod optužbom da je počinio ratni zločin. Tko je u opasnosti da prelaskom granice podijeli njegovu sudbinu, sada je vidljivo iz popisa objavljenog na internetu.

>>Tko je sljedeći? Branitelji u strahu koga će još uhititi...

Premda je Srbiji (uz BiH i Crnu Goru) Hrvatska dostavila popis srbijanskih državljana protiv kojih se u RH vodi postupak protiv ratnog zločina, srbijanske vlasti popis s hrvatskim državljanima nisu dostavili.

 

Komentara 454

OB
-obrisani-
13:05 09.01.2011.

blago meni,moracete vi da date penzije i invalidnine svim srpskim dobrovoljcima koji su ratovali na tlu hrvatske,i red bi bio ako hocete da se civilizujete.

OB
-obrisani-
13:18 09.01.2011.

Kralj dRAGUTin mamu če ti karat moj mačak cezar dok on to bude radio ti češ si vadit oči žlicom ili čuti falus umočit u akumulator i onda ču po tvojoj srbiji bacit nervni plin dok svi nebudete imali plikove po koži

Avatar Jana
Jana
13:51 09.01.2011.

HALO!!!!! Šta kažu na sve ovo naši dragi političari?(vrijedi i za one u oporbi) Zašto šute? Oni prijateljuju sa Tadičem , dopuštaju da zajedno piruju a ne vide šta im ti isti ljudi rade. Sramota ! Boje se suprostaviti dai da ne izgube stolicu i ulazak u Evropu pa im nije briga žrtvovati 500 naših građana .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije