Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak s odmora

Među HDZ-ovcima počela bitka za kandidata za gradonačelnika

dražen budimir
Marko Prpić/PIXSELL
21.08.2012.
u 17:01

Dok iz vrha stranke opovrgavaju priče o smjeni Sanadera i Škorića, kuloari tvrde da se u pripremama za lokalne izbore pregovara i s osobom koja nikad nije nosila HDZ-ov dres

Predsjedništvo HDZ-a nije raspravljalo niti donijelo ikakvu odluku o mogućim kandidatima za splitsko-dalmatinskog župana i gradonačelnika Splita. Priče da su u "nemilosti" župan Ante Sanader, ujedno i predsjednik dalmatinskog HDZ-a, i Petar Škorić, šef splitske organizacije, i kako će ih predsjednik Tomislav Karamarko uskoro smijeniti čista su medijska podmetanja, izjavila je za Večernjak Silvana Oruč-Ivoš, glasnogovornica HDZ-a. Naglašava da je upravo Karamarko dao naputak gradskim i županijskim organizacijama da same iznjedre najbolje kandidate za lokalne izbore koji će se održati sljedeće godine. Prema njezinim riječima, nema više po starome! Da predsjednik HDZ s još jednim ili najviše dva čovjeka kadrovira!

– Politika je novog vodstva stranke da u natjecanju za ključne funkcije bude što više ljudi i da o tome odlučuju lokalne organizacije. Dokaz tome je i što je načelnik Dugopolja Zlatko Ževrnja na čelu stranačkog Odbora za gospodarstvo, a načelnik Nerežišća Lovro Kušćević u HDZ-u vodi Odbor za graditeljstvo i prostorno uređenje – kaže HDZ-ova glasnogovornica i dodaje da su Sanader i Škorić legalno izabrani i kako ih se dekretom ne može maknuti!

A dalmatinski kuloari "šapuću" da će HDZ-ov kandidat za župana sigurno biti agilni dugopoljski načelnik Zlatko Ževrnja. Navodno protukandidata u stranci neće ni imati. Mjesto pak splitskog gradonačelnika puno je odgovornije, teže, ali i atraktivnije. Iz redova HDZ-a svakodnevno stižu "nove" informacije: kandidat će biti Sanja Bilač, poznata splitska gradska vijećnica koja u svakom trenutku, za razliku od pripadnika jačeg spola, "ima petlju" suprotstaviti se Kerumu; pa zatim da će HDZ kandidirati prof. dr. Šimuna Anđelinovića, predstojnika Zavoda za patologiju splitskog KBC-a, pa onda kako "je u igri" Tomislav Đonlić, do sada neeksponirani mladi HDZ-ovac iz Žrnovnice.

A da HDZ kalkulira, što je za politiku potpuno benigno, pogotovo kad je riječ o mjestu splitskog poteštata, evidentno je iz najnovije (dez)informacije. Navodno pregovara i s dr. Draženom Budimirom, poznatim splitskim dječjim kirurgom, koji je prošle godine po ocjeni pacijenata ponio titulu najboljeg liječnika. Zavidna mu je i braniteljska uloga u Domovinskom ratu. Jedini mu je minus što nikad nije nosio dres HDZ-a. A možda mu je baš to veliki plus?!

Komentara 3

ST
stipan
17:27 21.08.2012.

A vrh ni jedne stranke kako god se zvala a stoluje u ZAgrebu se ne upliće u to tko će biti LOKALNI vođa to oni rješavaju na lokalnoj razini..BAŠ......ETO VJERUJEM VAM

VF
vferari
19:30 21.08.2012.

Koga god HDZkandidira za gradonačelnika nema nikakve šanse.Splićani su sa dovoljno zaribali sa Kerumom tako da će dobro razmisliti dali će birati njegovog koalicijskog partnera hdz pa se opet zaribat.Treba birati nekoga i koalicije aktuelne vlade jer to je garant da će se voditi računa o Splitu a ne vlastitom đepu.

Avatar žič
žič
19:42 21.08.2012.

mislim da bi mogle početi,,raditi,,explozivne napravice........hi,hiiiii

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije