Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv recesije

Među 17.000 pacijenata i Balić, Bajić, Šurbek, Gadafi...

'16.11.2010.Zagreb, Hrvatska -   Poliklinika Bilic Vision za oftalmologiju, ortopediju i internu medicinu smjestena je u sjevernom dijelu Zagreba, u Ksaverskoj cesti 45. Prostire se na oko 250 m2. Nas
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/4
VL
Autor
Diana Glavina
17.11.2010.
u 09:30

Nadežda je oftalmologinja, a njezin suprug Ranko ortoped. Prije 15 godina počeli su kao ordinacija, a danas su poliklinika

Poliklinika Bilić Vision na Ksaverskoj cesti u Zagrebu u cijeloj Hrvatskoj danas vjerojatno neće imati konkurencije kao mjesto okupljanja poznatih i slavnih, i to iz političkog, sportskog, glazbenog i umjetničkog miljea. Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, slavni rukometaši Ivano Balić, Tonči Valčić, košarkaši, pa Uršula Tolj, Gabi i Arsen Dedić i još je barem sedamdesetak slavnih koji su potvrdili svoj dolazak u zdravstvenu ustanovu na Ksaverskoj cesti.

Medicinski biznis

Zajedničko im je da su svi ili neki član obitelji u proteklih petnaest godina bili pacijenti oftalmologinje dr. Nadežde Bilić ili njezina supruga, vrsnog ortopeda prof. Ranka Bilića. Bračni i medicinski par Bilić, koji desetljećima ima svoje profesionalne putove i razvija stručne karijere, proslavit će danas 15 godina privatnog medicinskog biznisa i pokazati svojim gostima proširenu polikliniku te novu, vrhunsku, ali i izvanredno skupu medicinsku tehnologiju – dva lasera, očni CT, robotsku opremu za dijagnostiku vidne oštrine, mjerenje očnoga tlaka, zakrivljenost rožnice itd.

Ranko Bilić operirao je stolnotenisače Šurbeka i Primorca, a prije dvije godine i slomljeno zapešće glavnog državnog odvjetnika Bajića, operirao je i Mesićevu kćer. Bivši predsjednik poveo ga je na jedno od svojih putovanja u Libiju kako bi pregledao bolna mjesta lokomotornog sustava predsjednika Gadafija. I taj detalj govori o stručnoj razini prof. Bilića, kirurga Klinike za ortopediju zagrebačkog KBC-a, koji kod supruge radi izvan radnog vremena, kako to zakon i dopušta.

Podrška i motor

Dok je Ranko podrška i glavni savjetnik, motor je u obitelji dr. Nadežda. Nakon 20 godina rada u KB "Sestre milosrdnice", 1996. napustila je siguran posao i okrenula se zdravstvenom tržištu. – Uvijek sam smatrala da usluga pacijentu treba biti bolja, racionalnija, pristup individualniji. Nije bilo lako. U početku sam bila liječnik, medicinska sestra, menadžer, marketinški stručnjak, telefonist... – prisjeća se dr. Bilić. – Pacijenti su – dodaje – prepoznali kvalitetu i nagradili me što ih je dolazilo sve više. Ordinacija je prerasla u polikliniku koja danas zapošljava dvadesetak ljudi, među njima su tri stalno zaposlena liječnika, pet na ugovor o djelu, medicinske sestre, optičari... I registriranih – 17.000 pacijenata!

Ključne riječi

Komentara 5

OZ
ozujsko
09:40 17.11.2010.

svaka cast, to je dokaz da nije sve tako crno u Lijepoj nasoj,ovo vlada treba podrzat,jer to \"donosi\"radna mjesta,i kapital,sto sve ostaje u Hrvatskoj.

OB
-obrisani-
10:33 17.11.2010.

Svaka cast,...uvjek mi se svidjao elitizam. To je nesto kao afrodizijak, onako sam sebi afrodizijak. Da imamo moralne politicare nebi nam trebale ovakve stvari, jer bi imali dobro zdravstvo. Ali sto ces kad nam je zdravstvo u cuceku pa elitaa mora na druga mjesta. Hvala, idemo dalje.

JA
jankoprekobrda
11:57 17.11.2010.

Dr. Bilic sin svima nama dobor znanog soc. politicara Jure Bilica, i brat Bilica nekada uzadnice HRT-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije