Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ Policija poziva vozače da zaključavaju vozila

Međimurski automobili na meti kradljivaca

17.02.2009.
u 17:57

U Međimurskoj županiji zaredale su krađe automobila, kojima je u većini slučajeva zajedničko to što se u nekoliko dana pronađu u okolici romskih naselja u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Kradljivci su se često okoristili neoprezom vlasnika koji su ključeve ostavili u automobilu.

- Pozivamo vlasnike da zaključavaju vozila jer su krađe uzele maha - kaže Krunoslav Gosarić, glasnogovornik Policijske uprave Međimurske županije.

U nedjelju u 8 sati Operativni komunikacijski centar Policisjke uprave Međimurske županije zaprimio je dojavu da je u šumi kod Strmca ostavljeno osobno vozilo marke BMW. Utvrđeno je da je tijekom noći automobil ukraden u Mihovljanskoj ulici u Čakovcu.

Neoprezan je bio 34-godišnjak iz Čakovca koji je ispred kuće parkirao BMW 318i sive boje i ostavio ključeve u vozilu. Kradljivac se domogao auta i odvezao se njime u Strmec Podravski i ondje ga ostavio. Materijalna šteta je oko 2500 kuna.

U subotu je u šumi u blizini Vratišinca nađeno osobno vozilo marke zastava 101, koje je 5. ili 6. veljače ukradeno iz garaže u vlasništvu 85-godišnjaka iz Svetog Martina na Muri.

Na meti kradljivaca dosad su bili uglavnom stariji automobili manje vrijednosti, no u siječnju je zabilježena i krađa audija A6 vrijedna oko 75.000 kuna. U Glavnoj ulici u Kuršancu 29. siječnja ukraden je audi A6 u vlasništvu muškarca rođena 1963. godine iz Novog Sela na Dravi.

Počinitelj se vjerojatno nasmiješio kada je opazio ključeve u bravi, valjda nakratko, ostavljena automobila.

Ukradeno vozilo pronađeno je na poljskom putu nedaleko od romskog naselja Kuršanca.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije