Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvero kandidata

Međimurci danas izlaze na prijevremene izbore, biraju županicu ili župana

glasačka kutija
Marijan Sušenj/Pixsell
28.11.2021.
u 07:10

Vlada je raspisala prijevremene izbore za župana Međimurske županije na kojima će građani moći birati između četvero kandidata

Međimurci danas izlaze na birališta. Vlada je raspisala prijevremene izbore za župana Međimurske županije na kojima će građani moći birati između četvero kandidata. To su, abecednim redom, Sandra Herman, Mladen Novak, Matija Posavec i Darko Zver. Sandra Herman je članica Narodne stranke – Reformisti koju podržava i SDP koji nema svog kandidata za župana. Kandidat za njezina zamjenika je Zoran Vidović (HSS).

Bivši SDP-ovac Mladen Novak je kandidat grupe birača, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Tanja Potočnik-Hunjadi. Bivši župan Matija Posavec sa svojoim strankom na izbore izlati s Josipom Grivecom (HSLS) kao kandidatom za svog zamjenika.

Darko Zver kandidat je ispred stranke Fokus, a kandidat za njegova zamjenika je Boris Bistrović. Kako je obznanjeno, građani za izlazak na birališta ne trebaju Covid potvrde. Izbori su raspisani jer je Posavec podnio ostavku. Županijska skupština ostaje u istom sastavu.

Ključne riječi

Komentara 1

NO
nogogaz
07:50 28.11.2021.

Ne zaboravite na Boga , Gospu Medjugorsku, RKC...kad glasate, dragi medjimurski domoljubi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije