Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ucjena zbog seksa s pacijenticom

'Ako nam ne platiš, strpat ćemo te u vreću, odvesti na Sljeme i tamo likvidirati'

Sveti Ivan Jankomir
Foto: Robert Anic/PIXSELL
19.11.2018.
u 17:14

U svojim iskazima na policiji i tužiteljstvu priznali su i iznudu i prijetnje, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.

Seks, laži i videovrpce, slavni je film Stevena Soderbergha, koji je možda bio predložak za ono što se nedavno događalo u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u zagrebačkom Jankomiru. Tamo su, naime, trojica medicinskih tehničara brzopotezno ostala bez posla. Jedan zato što je imao intimne odnose s pacijenticom, a druga dvojica jer su ga mjesec i pol dana iznuđivala.

Priča je počela jesenas kada je 26-godišnjak stupio u intimne odnose s jednom od pacijentica. Nakon toga, ona je preko Facebooka, iza zasad ne baš jasnih motiva, kontaktirala s dvojicom njegovih kolega u dobi od 29 i 28 godina. Osim njih dvojice, kontaktirala je i s njihovim djevojkama šaljući im SMS-ove neprimjerena sadržaja. To je razljutilo 29-godišnjaka i 28-godišnjaka, a svoj su bijes usmjerili na 26-godišnjaka. Prvo su od njega zatražili novac, a zatim su mu i zaprijetili.

– Ako nam ne platiš, sve ćemo ispričati i šefovima i medijima. Sljedeće dvije godine, mjesečno svakome od nas trebaš dati po 1000 kuna. Ako to ne napraviš, strpat ćemo te u vreću, odvesti na Sljeme i tamo likvidirati! – ne baš nježnim riječima zaprijetili su 26-godišnjaku.

Preplašen situacijom u kojoj se našao, on im je u listopadu svakom dao po 1000 kuna. Mislio ja da je time riješio problem, no početkom studenog, ponovno su tražili novac, pa je 26-godišnjak sve odlučio prijaviti policiji. Policija je pak 29-godišnjaku i 28-godišnjaku postavila zasjedu, a 26-godišnjak im je na određenom i dogovorenom mjestu trebao predati novac. Dao im je označene novčanice od po 200 kuna, nakon čega su njih dvojica uhićena.

Odvedeni su prvo na policiju, a zatim pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda. U svojim iskazima na policiji i tužiteljstvu priznali su i iznudu i prijetnje, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode. U međuvremenu, i njih dvojica i 26-godišnjak su dobili otkaz, a iz bolnice sada kažu da nije riječ o njihovim zaposlenicima.  

Komentara 23

DU
Deleted user
17:33 19.11.2018.

Ma, to je sve za psihijatriju!

Avatar rubinet
rubinet
17:27 19.11.2018.

Vjerojatno oštećenica nije bila zadovoljna kakvoćom usluga...

ST
Stipan
19:23 19.11.2018.

Blago nama kad su nam imena 26,28,29, Takova su imena imali zarobljenici u Aušvicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije