Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počele zabrane

Medicinski radnici u Njemačkoj ne mogu na posao jer nisu cijepljeni

RIJEKA,07.03.2012.RIJEKA KBC RIJEKA BOLNICA SUŠAK TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM OBALJENE OPERACIJA SNIŽAVANJA TLAKA (VISKI TLAK) NA FOTO:ILUSTRACIJA ZDRAVSTVO, MEDICINA, BOLNICA, MEDICINSKE SESTRE, MEDICINSKA SESTRA...PACIJENTI....ZDRAVLJE,  SNIMIO: SERGE
11.07.2022.
u 11:15

Cijepljenje protiv korone obavezno je za medicinsko osoblje od sredine ožujka.

U njemačkom Brandenburgu prvi je put u zdravstvenom sektoru zabranjen ulazak dvoje zaposlenika koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa.

Više ne mogu raditi na svom radnom mjestu.

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva u Potsdamu u nedjelju je potvrdio da su ovo za Brandenburg prva dva slučaja medicinskih radnika kojima je zabranjen ulazak u bolnicu jer nisu cijepljeni.

Cijepljenje protiv korone obavezno je za medicinsko osoblje od sredine ožujka.

Kako prenosi Fenix magazin, okrug Oder-Spree objavio je u petak da je zabrana ulaska za dvije osobe koje se ne žele cijepiti uvedena krajem lipnja.

Uprava ustanove zaposlila je odgovarajuće zamjensko osoblje, tako da nema nedostatka osoblja niti razloga za još jedno oslobađanje od obveze cijepljenja.

Sredinom ožujka zaposlenici u domovima za starije osobe i klinikama, u ordinacijama i ambulantama, primalje, maseri i fizioterapeuti morali su dokazati da su potpuno cijepljeni protiv koronavirusa ili da su nedavno preboljeli koronu.

Ako nemaju dokaze, ustanova mora obavijestiti zdravstveni odjel. Necijepljenim osobama se može zabraniti ulazak na radno mjesto ili nastavak rada. Jedina iznimka postoji u slučaju da se osobe ne mogu cijepiti iz zdravstvenih razloga.

VIDEO: Koliko često trebate mijenjati i prati posteljinu?

Komentara 5

NN
novo nenormalni
13:00 11.07.2022.

divna zemlja

WT
WTF!
14:16 11.07.2022.

5 dana bi bilo dovoljno da se baš nitko ne pojavi na poslu. Umjesto njih nek rade ovi koji donose takve odluke....

DU
Deleted user
14:25 11.07.2022.

uzorna demokracija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije