Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeftino ih kupili

Među dužnicima za društvene stanove i Željko Rohatinski, ratu nije platio pet godina

Željko Rohatinski
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
27.07.2018.
u 22:20

1992. godine država je omogućila osobama koje su živjele u društvenim stanovima sa stanarskim pravom otkup po povlaštenim uvjetima

U Hrvatskoj još 1231 osoba otplaćuje nekadašnje društvene stanove. Stanovi su se kupovali na kredit od 30-ak godina uz kamatu od jedan posto, a oni koji nisu plaćali rate nisu ni na koji način bili 'kažnjeni'.

No, njihov dug sad se popeo na pet milijuna kuna pa je država odlučila reagirati, piše HRT.

Naime, 1992. godine država je omogućila osobama koje su živjele u društvenim stanovima sa stanarskim pravom otkup po povlaštenim uvjetima. Mjesečna rata - uglavnom od 20 do 50 eura. No, i uz tu cijenu, 400-tinjak kupaca državi ne plaća redovito.

Među dužnicima je i bivši guverner HNB-a sa suprugom. Za oko 8 i pol tisuća eura otkupili su stan od 63 četvorna metra u Novom Zagrebu. Iako im je rata 200-tinjak kuna, pet godina je nisu plaćali.

No, Željko Rohatinski situaciju nije želio komentirati već je rekao da je slučaj za njega marginalan i nije vrijedan spomena. Oglasili su prodaju stana pa će neki novi vlasnik morati podmiriti i dug državi.

Ministar državne imovine Goran Marić kazao je pak kako će dužnici uskoro dobiti poziv da podmire dug ili će ih država tužiti.

Komentara 67

Avatar Mi sami
Mi sami
22:42 27.07.2018.

Vodio je centralnu drzavnu banku a nije u stanju voditi svoj stan?!

FA
fakin2012
22:56 27.07.2018.

Koliko znam u ugovoru piše da se raskida ako se ne plate 3 obroka (rate) kredita, prema tome , pravno sve je određeno, kakva tužba koju spominje Marić?!

HO
horton
23:00 27.07.2018.

Prodao se Todoriću, ne plaća ratu za stan, sina nije nikako odgojio... ovaj Rohatinski je žešći ljigavac, ali to je kod nas preduvjet za dolazak na neku poziciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije