Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spomendan pogibije Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana

'Međimurje je više puta tijekom povijesti dokazalo svoje domoljublje'

Dan Međimurske županije
Foto: Međimurska županija
29.04.2019.
u 17:56

Ministar gospodarstva Darko Horvat pohvalio je sinergiju Vlade i regionalne vlasti koje uz potporu Europske unije postižu rezultate

Vjerujem da imamo razloga za optimizam i zadovoljstvo jer budućim generacijama ostavljamo uređenu infrastrukturu. Uvijek i u svemu najvažniji su ljudi, a upravo međimurski čovjek je osnovni preduvjet svakog društvenog, gospodarskog i političkog razvoja.

Kad se drugdje rušilo, međimurski čovjek je radio i svojim žuljevima stvarao nove vrijednosti - istaknuo je međimurski župan Matija Posavec na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Podijeljene su i najveće županijske nagrade Zrinski, a ovogodišnji su dobitnici OPG-u Srpak iz Hodošan, Tamburaški sastav KUD-a Belica, Županijska liga aprotiv raka Čakovec, Josip Ceilinger i Petar Sabol. Sjednica je održana u povodu Dana Međimurske županije i spomendana Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana koji su pogubljeni 30. travnja 1671. u Bečkom Novom Mjestu.

Čestitke u povodu Dana Međimurske županije uputio je i izaslanik Predsjednice dr. Mate Granić.

- Međimurje je više puta tijekom povijesti dokazalo svoje domoljublje te svojim radom i trudom u mnogim stvarima možete biti uzor svima u Hrvatskoj - rekao je M. Granić.

Zastupnica Sunčana Glavak, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, kazala je da je pitanje kako bi izgledala Hrvatska i Europa da nije bilo Zrinskih i Frankopana.

- Upravo odlukom Vlade u proračunu je 40 posto više sredstava, iako je činjenica da su Međimurci uvijek imali neku drugu dimenziju u kojoj su radili, gradili i stvarali - rekla je.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat istaknuo je kako se sinergijom Vlade i regionalne vlasti uz potporu Europske unije postižu rezultati kakve je prezentirao župan Posavec, a potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar istaknuo je da će Vlada uvijek podržati projekte koji jamče rast i razvoj županije.

Policijski pas As sudjelovao u pronalasku droge u Vukovaru

Ključne riječi

Komentara 3

MO
moškov
18:58 29.04.2019.

Kojih li ispraznica od politicara tipa stromar horvat glavcice ....i granica....zasto u oslobodjenju medjimurja nikad ne spomente vojskovodju kvaternika...????

HŽV
21:58 29.04.2019.

A pokazati domoljublje,to je najvaznija stvar na svitu.I ako je moguce karticu od stranke eee pa si pravi domoljub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije