Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napušten

Mauro je ostavljen na Žarkovici, vezan lancem za stablo

Foto: Privatni album
1/4
08.02.2019.
u 17:07

Ovo je stvarnost koju nećete doživjeti na Stradunu, ni u uvali Lapad, ta stvarnost pripada nama. Tu ružnu stvarnost volonteri mijenjaju prije nego što se Grad probudi

Na putu od Bosanke prema azilu, u mladoj borovoj šumi, ostavljen je Mauro. Stajao je pognute glave, zavezan lancem za stablo. Bio je nevidljiv svima koji su prolazili, sve dok ga nisu ugledali volonteri Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.

– Ako ste mislili da je ovo slika iz neke necivilizirane zemlje gdje ljude poprijeko gledamo osuđujući njihovu bezdušnost i okrutnost, u krivu ste. Ovo se događa u gradu kulture, svjetski poznatom turističkom Dubrovniku. Ovo je stvarnost koju nećete doživjeti na Stradunu, ni u uvali Lapad, jer ta stvarnost nama pripada. Tu ružnu stvarnost volonteri mijenjaju prije nego što se Grad probudi. Ta stvarnost pripada Žarkovici! Mogu zatvoriti oči gradonačelnik, načelnici, inspektori i komunalci, i svi oni u svilenim kravatama koji su pohodili Grad, ali ostaje istina koja se ponavlja i ne može se sakriti – napisala je Sandra Sambrailo, voditeljica utočišta za napuštene životinje na Žarkovici.

Foto: RTL/Privatni album

Dodala je i kako je lanac zauvijek nestao s Maurova vrata, zamijenila ga je ogrlica, a obećali su mu i svu ljubav ovog svijeta. A kako je živio nije teško pogoditi. Dovoljno mu je bilo samo malo slobode da se rastegne na kućici i opusti na suncu. Bez obzira na to što je među nepoznatim ljudima i psima, Mauro se vrlo brzo nasmiješio.

I dok Grad prošle godine nije imao nikakvih troškova za zbrinjavanje napuštenih pasa, jer niti jedan nije zbrinut u skloništu s kojim ima potpisan ugovor, volonteri su s ulica Grada sklonili 98 pasa. I ove godine ništa se nije promijenilo. Životinje se ostavljaju u blizini azila, daleko od pogleda gradskih čelnika koji kažu kako u njihovom Gradu napuštenih životinja – nema. Mauro je još jedan pas koji dokazuje da to nije tako.

Ključne riječi

Komentara 2

MR
mrvi
18:41 08.02.2019.

Ti necovjek zelim da i tebe tvoja djeca ako ih imas vezu za stablo i to u nekoj dubokoj sumi.Koliko hladnoce imas u tvojem kamenom srcu???.

Avatar Niškorist
Niškorist
08:04 11.02.2019.

Jadni pesek .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije