Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Mauro je ostavljen na Žarkovici, vezan lancem za stablo

Ovo je stvarnost koju nećete doživjeti na Stradunu, ni u uvali Lapad, ta stvarnost pripada nama. Tu ružnu stvarnost volonteri mijenjaju prije nego što se Grad probudi
08. veljače 2019. u 17:07 2 komentara 1140 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/4

Na putu od Bosanke prema azilu, u mladoj borovoj šumi, ostavljen je Mauro. Stajao je pognute glave, zavezan lancem za stablo. Bio je nevidljiv svima koji su prolazili, sve dok ga nisu ugledali volonteri Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.

– Ako ste mislili da je ovo slika iz neke necivilizirane zemlje gdje ljude poprijeko gledamo osuđujući njihovu bezdušnost i okrutnost, u krivu ste. Ovo se događa u gradu kulture, svjetski poznatom turističkom Dubrovniku. Ovo je stvarnost koju nećete doživjeti na Stradunu, ni u uvali Lapad, jer ta stvarnost nama pripada. Tu ružnu stvarnost volonteri mijenjaju prije nego što se Grad probudi. Ta stvarnost pripada Žarkovici! Mogu zatvoriti oči gradonačelnik, načelnici, inspektori i komunalci, i svi oni u svilenim kravatama koji su pohodili Grad, ali ostaje istina koja se ponavlja i ne može se sakriti – napisala je Sandra Sambrailo, voditeljica utočišta za napuštene životinje na Žarkovici.

 | Autor : RTL/Privatni album Foto: RTL/Privatni album

Dodala je i kako je lanac zauvijek nestao s Maurova vrata, zamijenila ga je ogrlica, a obećali su mu i svu ljubav ovog svijeta. A kako je živio nije teško pogoditi. Dovoljno mu je bilo samo malo slobode da se rastegne na kućici i opusti na suncu. Bez obzira na to što je među nepoznatim ljudima i psima, Mauro se vrlo brzo nasmiješio.

I dok Grad prošle godine nije imao nikakvih troškova za zbrinjavanje napuštenih pasa, jer niti jedan nije zbrinut u skloništu s kojim ima potpisan ugovor, volonteri su s ulica Grada sklonili 98 pasa. I ove godine ništa se nije promijenilo. Životinje se ostavljaju u blizini azila, daleko od pogleda gradskih čelnika koji kažu kako u njihovom Gradu napuštenih životinja – nema. Mauro je još jedan pas koji dokazuje da to nije tako.

zaštita životinja Volonteri popravljaju štete u utočištu na Žarkovici, a Grad Dubrovnik čeka da im stigne zahtjev za pomoć Posljedice nevremena Na Žarkovici padale stijene, rušili se stupovi, Grad ne nudi pomoć
Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • mrvi:

    Ti necovjek zelim da i tebe tvoja djeca ako ih imas vezu za stablo i to u nekoj dubokoj sumi.Koliko hladnoce imas u tvojem kamenom srcu???.

  • Avatar Niškorist
    Niškorist:

    Jadni pesek .