Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako do prolaza
Povratak na članak

Maturanti za dvojku trebali riješiti 27% testa

Danas u 23 sata i 59 minuta objavit će se rezultati učenika. Automatski upis na fakultete je 6. srpnja

Komentari 9

Avatar nekakav
nekakav
08:04 27.06.2011.

pravnica, a kolko ti smatraš da si trebala riješiti? zadaci su u redu, dosta lakši nego što bih ih ja postavljao. postotak te muči? ja ne bih pustio nikog s manje od 50% riješenih, od toga neki bi bili obavezni. ko u autoškoli, križanje te ruši! nego, zanimljivo, svi se tu pozivaju na svoje ocjene, a šokiraju kad vide ove rezultate... ovo je dokaz da smo upropastili školstvo, nije škola za svakoga, i treba ju platiti. učitelju mora biti vraćn autoritet kojeg su mu svi uzeli. na nastavi on je jedini koji govori. učenikovo je da sluša,, rješava, odgovara i govori kad se ga pita. samo takve škole daju znanje. roditelji moraju prestati očekivati od škole da će im gluapvu djecu naučiti misliti i razmišljati, a u nešto naučiti. u školi se poučava, a roditelj s djetetom treba raditi. i shvatite da bez kažnjavanja nema rezultata! kad će učitelj imati mogućnost izbaciti problematičnog učenika iz razreda, a ravnatelj iz škole, onda će se dio stvari vratiti na svoje mjesto. nek krelac nađe školu koja će trpiti njegovo divljanje.

VL
DA
dario2612
22:28 25.06.2011.

stisno sam da mi se sviđa komentar ispod, samo hoću reći da nisu maturanti retardirani sami od sebe nego zbog sustava koji ih je takve odgojio i obrazovo

VL
CH
chemica
22:55 25.06.2011.

Naravno, naglasak je na sustavu. Nisu djeca kriva zato što naša vladajuća kasta želi baš po svaku cijenu pokazati kako smo i mi Evropa. Bar na papiru, u kombinaciji s prolazom na maturi uz \"čak\" 27% točnih odgovora. Jednostavno, ne smije se dozvoliti da previše djece padne jer bi se onda ukazala sva besmislenost ovakvog sustava državne mature i upisivanja na fakultet. Ovako, cijela priča ima puno više smisla. Bar likovima koji su je osmislili. Jadna naša djeca.

VL
PR
pravnica
02:30 26.06.2011.

evo ovako ljudi moji..ja sam maturantica i polagala sam drzavnu maturu..matematiku sam sve 4 godine imala 5,ali na maturi sam je rijesila 30%..ovo je veoma stresno za nas..sada znam da je prag 27% , ali jos uvijek se mislim jesamm li nesto pogrijesila pri racunanju bodova i preda mnom su 2 neprospavane noci... lako je vama govoriti o pragovima..znam iz vlastitog iskustva..prosle godine sam se rugala ljudima koji nisu prosli,a prag je bio 20% ,ali kada dobijete taj test u ruke,to je vec druga prica..nemojte suditi ako to niste dozivili...

VL
OB
-obrisani-
08:40 26.06.2011.

U Austriji mora ispitanik imati 73 % točnih odgovora za prolaznu ocjenu.

VL
KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
10:11 26.06.2011.

za pravnicu eh sad imali su mnogi pet iz nekog predmeta pa im je državna matura bila teška...neću ni spominjati one koji su imali pet na \"lijepe oči\"... i sad kad a nema protekcije uf \"jedva duja/dvojka\" i odmah šokok i nevjerica....tako da onaj koji zna taj je nešto i riješio! P.S. Nikad se nemoj rugati drugima,doći će i do zamijenjenih uloga u životu! (ne čini drugome ONO što ne želiš da sutra TEBI čine)

VL
MA
Maturant
11:57 26.06.2011.

Maturant sam i iz matematike ću imati oko 80%, ne mislim da je matura bila preteška, no svejedno smatram da odluka da za prolaz iz SVIH predmeta treba imati 27 % nema smisla budući da se prag prolaznosti ispita određujeje prema prosjeku rješenosti ispita svih pristupnika, a prosjek rješenosti nije isti za svaki predmet ://

VL
CH
chemica
22:24 25.06.2011.

Ma jel moguće da nekom još nije jasno zbog čega fakulteti imaju dodatne prijemne? 27%...Nema tog ispita na fakultetu kojeg možeš proći s manje od 50% točnih odgovora, a tih 27% navučeš čak i ako si retardiran. Problem je da visokoobrazovne ustanove koje drže do sebe, NE žele retardirane studente već najbolje od najboljih.

VL
Avatar stravaxx
stravaxx
11:26 28.06.2011.

ma što je to? kakva matura. čemu onda po 17 predmeta na godinu kad je dovoljno znati samo tri ili četiri???? i to zvati još i državno, glupost na kvadrat. no obzirom da su ulupani deseci milijuna kuna jasno je da taj koji je omastio brk treba ovakvu maturu..... idiotarija na hrvatski po tko zna koji put....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.