Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako do prolaza

Maturanti za dvojku trebali riješiti 27% testa

ispit
Ilustracija
25.06.2011.
u 21:00

Danas u 23 sata i 59 minuta objavit će se rezultati učenika. Automatski upis na fakultete je 6. srpnja

Ovogodišnji maturanti morali su riješiti 27 posto svakog ispita da bi za njega dobili prolaznu ocjenu. To znači da je postotak riješenosti testa za određenu ocjenu jednak za sve ispite bilo da su obvezni kao matematika, strani jezik i hrvatski, bilo da je riječ o izbornim predmetima. Iz Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja priopćeno je također da su precizirani pragovi za svaku ocjenu, a svi detalji javnosti će biti poznati u ponedjeljak. Nekoliko sati prije toga, točnije danas u 23 sata i 59 minuta, prema riječima ravnatelja Centra Gorana Sirovatke, objavit će se rezultati za svakog učenika.

U iduća dva dana, dakle ponedjeljak 27. lipnja i utorak 28. lipnja, učenici će imati vremena za prigovor ako misle da su negdje zakinuti. Svi prigovori bit će riješeni do 4. srpnja kad će se objaviti konačni rezultati.

U ponedjeljak 4. i utorak 5. srpnja maturanti moraju napraviti svoju konačnu rang-listu fakulteta na kojima žele studirati. Točno u prvoj minuti srijede 6. srpnja počet će automatski upis maturanata na studije koje su istaknuli kao najpoželjnije. Ove je godine maturanata manje za oko dvije tisuće u odnosu na prošlu godinu.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar nekakav
nekakav
08:04 27.06.2011.

pravnica, a kolko ti smatraš da si trebala riješiti? zadaci su u redu, dosta lakši nego što bih ih ja postavljao. postotak te muči? ja ne bih pustio nikog s manje od 50% riješenih, od toga neki bi bili obavezni. ko u autoškoli, križanje te ruši! nego, zanimljivo, svi se tu pozivaju na svoje ocjene, a šokiraju kad vide ove rezultate... ovo je dokaz da smo upropastili školstvo, nije škola za svakoga, i treba ju platiti. učitelju mora biti vraćn autoritet kojeg su mu svi uzeli. na nastavi on je jedini koji govori. učenikovo je da sluša,, rješava, odgovara i govori kad se ga pita. samo takve škole daju znanje. roditelji moraju prestati očekivati od škole da će im gluapvu djecu naučiti misliti i razmišljati, a u nešto naučiti. u školi se poučava, a roditelj s djetetom treba raditi. i shvatite da bez kažnjavanja nema rezultata! kad će učitelj imati mogućnost izbaciti problematičnog učenika iz razreda, a ravnatelj iz škole, onda će se dio stvari vratiti na svoje mjesto. nek krelac nađe školu koja će trpiti njegovo divljanje.

CH
chemica
22:55 25.06.2011.

Naravno, naglasak je na sustavu. Nisu djeca kriva zato što naša vladajuća kasta želi baš po svaku cijenu pokazati kako smo i mi Evropa. Bar na papiru, u kombinaciji s prolazom na maturi uz \"čak\" 27% točnih odgovora. Jednostavno, ne smije se dozvoliti da previše djece padne jer bi se onda ukazala sva besmislenost ovakvog sustava državne mature i upisivanja na fakultet. Ovako, cijela priča ima puno više smisla. Bar likovima koji su je osmislili. Jadna naša djeca.

DA
dario2612
22:28 25.06.2011.

stisno sam da mi se sviđa komentar ispod, samo hoću reći da nisu maturanti retardirani sami od sebe nego zbog sustava koji ih je takve odgojio i obrazovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije