Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNA MATURA

Maturanti u samoizolaciji mogu na ispite ako nemaju simptome

državna matura
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
03.05.2021.
u 19:16

Prednost u nadziranju učenika s mjerom samoizolacije koji pišu maturu, imaju cijepljeni nastavnici i oni koji su preboljeli koronu

Maturanti koji će se u mjesecu održavanja ispita državne mature zateći u situaciji da im je izrečena mjera samoizolacije, moći će pristupiti ispitima državne mature samo ako nemaju simptome zaraze koronavirusom.

Posebne mjere za učenike s izrečenom mjerom samoizolacije propisao je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a one podrazumijevaju da na ispit ne mogu doći imaju li povišenu temperaturu, poremećaj okusa ili mirisa ili bilo koji drugi znak zaraze koronavirusom. Takvi se učenici obvezno moraju javiti epidemiologu, liječniku i školi, odnosno koordinatorima državne mature. Oni koji nemaju nikakve simptome, ali imaju izrečenu mjeru samoizolacije, dolaze na pisanje ispita državne mature, ali ispit pišu u izdvojenom prostoru s dva ili više učenika kojima je također izrečena mjera samoizolacije.

Ne smiju ispit pisati s učenicima koji nisu u samoizolaciji. Za vrijeme pisanja ispita, kao i svi, maturanti moraju nositi maske.

Učenicima u samoizolaciji koji nemaju simptome zaraze, Hrvatski zavod za javno zdravstvo savjetuje da pri dolasku na ispit ne koriste javni prijevoz nego na ispit dođu pješice, biciklom ili neka ih netko od ukućana doveze automobilom.

Prednost u nadziranju učenika koji maturu pišu a imaju izdanu mjeru samoizolacije imaju cijepljeni nastavnici ili oni nastavnici koji su preboljeli koronu u proteklih šest mjeseci. Pri polaganju ispita učenika s izrečenom mjerom samoizolacije kojima je pri rješavanju ispita nužan asistent, on mora imati negativan PCR test ne stariji od 24 sata.

VIDEO 11 vrlo čestih simptoma COVID-a o kojima baš nitko ne govori

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije