Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loši rezultati
Povratak na članak

Maturanti, a ne znaju koliko kuna dobiju za 15 dolara

Nastavnici traže zadatke primjenjive u svakodnevnom životu

Komentari 6

MA
Maja28
16:00 03.03.2014.

Možda da ne računaju na kune. Djeca ne znaju ništa o tome jer im roditelji nemaju kuna pa ne razumiju ništa vezano uz to.

VL
KA
kafka
16:13 03.03.2014.

Treba trenirati razmišljanje a matematički aparat koristiti za riješavanje. .

VL
JS
JUREK SKAJNICKIN
15:09 03.03.2014.

Koliko kuna za $15.00?

VL
KS
Ksantipa
15:54 03.03.2014.

Kao i za svaki drugi nastavni predmet učenike treba zainteresirati za matematičke sadržaje i motivirati ih u učenju matematike.Matematika je sastavni dio života, pa i nastavu matematike treba tome prilagoditi. Matematika nikako nije računanje. Kroz rješavanje zadataka (problema) razvijaju se se sposobnosti potrebne za logičko zaključivanje,produktivno i kritičko mišljenje, kao i sposobnost stvaranja asocijacija između poznatih i novih sadržaja. Matematika se ne "bubeta",beć je treba učiti s razumijevanjem, a to kod nas nedostaje. Djecu treba nučiti učiti. To je temeljni cilj svakog nastavnika.

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
17:48 03.03.2014.

A zašto jednostavno ne pitaju u mjenjačnici ???,,,ma mora da je to SDP mladež čim su tako Glupi,,,,naša HDZ mladež uvjek se informiše u mjenjačnici

VL
MA
matador007
16:13 03.03.2014.

A zašto bi,pobogu,morali znati?Gdje to piše?Je li to nova Papinska bula ili što?Prestanite više sa tim uvlačenjem amerikancima.Zašto ne bi radije znali koliko za 15 eura mogu dobiti kuna?Mi smo u Europskoj uniji,nismo u Americi.Mora li se baš sve vrtjeti oko njih?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.