Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagodba s tužiteljstvom

Matija Babić osuđen na rad za opće dobro

Matija Babić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
13.04.2015.
u 20:02

Babić mora platiti i sporednu novčanu kaznu od 300.000 kuna te vratiti protupravno stečenu korist

Matija Babić, vlasnik portala Index, optužen da je zajedno s Vanom Šalov Violić fiktivnim ugovorima tvrtku Prva stranica d.o.o. oštetio za oko 2,8 milijuna kuna, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu priznao krivnju te je osuđen temeljem nagodbe s tužiteljstvom.

Dobio je godinu dana zatvora, koji mu je zamijenjen radom za opće dobro, a izrečena mu je i sporedna novčana kazna od 300.000 kuna. Krivnju je priznala i Vana Šalov Violić te je osuđena na osam mjeseci zatvora, koji su joj zamijenjeni radom za opće dobro.

Njoj je izrečena sporedna novčana kazna od 150.000 kuna. Po presudi, Babić i Šalov Violić još zajedno u državni proračun moraju uplatiti oko milijun kuna, dok tvrtki koju su oštetili moraju platiti oko 600.000 kuna.

>>Matija Babić vozio po 'žutoj traci', psovao policajca i odbio alkotest

>>Matija Babić ispitan zbog kukastog križa na zastavi

Komentara 126

DU
Deleted user
20:27 13.04.2015.

Sjeća li se itko bakice što je zbog 700 kn duga komunalcu osuđena na zatvorsku kaznu? Zašto i ona nije radila za opće dobro? Što bilo i pitam, ona sigurno nije udbaš i komunjara.

TB
tito_bravar_zlocinac
20:46 13.04.2015.

Jos jedan SDP-ov (ovaj je prikriven) osudjeni kriminalac. Nije ni cudno sto ovaj stakoras napada branitelje iz Savske u zadnje vrijeme, dosle naredbe iz Partije, a u zamjenu nece kriminalac u zatvor.

BU
Bulaba
20:23 13.04.2015.

Ok, od danas je kriminalac Matija Babić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije