Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbrisan Bogišić
Povratak na članak

Matica hrvatska izbrisala iz članstva Vlahu Bogišića

Glavni odbor Matice hrvatske izbrisao iz članstva potpredsjednika Vlahu Bogišića zbog neispunjavanja obaveza. Bogišić nema komentara na tu odluku, a mjesto potpredsjednika pripalo Stjepanu Damjanoviću

Komentari 10

OO
onako_ovlaš
15:50 28.03.2010.

Kod nas je socijalizam_soft_staljinizam još uvijek važan regulativ odnosa među elitama: navečer si potpredsjednik a ujutro te nema,malo si zlatni menadžer pa si zatim mafijaš i obrnuto.

VL
OO
onako_ovlaš
16:30 28.03.2010.

Leksikografski stoji loše,nema se izdavačkog programa,skladišta su krcata neprodane robe,tržište ne traži samo izdavačke monumente 2mx2m već i duhu vremena prilagođene manje i brže serije:leksikalne,priručničke itd.No,najvažnije je da država dotira i na taj način reciklira nekoliko likova.MH u samom Zagrebu nema više od 700 članova,demografska struktura članstva je muž i žena u godinama plus koji župnik te možda neki zanesenjak:e sad jel misija MH da promovira stračku kulturu Hrvata pa još malo i sve na Mirogoj ili je to ustanova koja bi se dala dokapitalizirati i predstavljati hrvatsku kulturu i mimo tih demografskih niša u nekom suvremenijem obliku,recimo nešto kao Goethe institut pa da imamo predstavništvo i u Budimpešti,Beču,Varšavi,Beogradu,Londonu.....Vrijeme je...

VL
OB
-obrisani-
16:48 28.03.2010.

Obojica su iz Čitluka i okolice.

VL
MO
Morkin
19:03 28.03.2010.

Ahm....Vlaho je Jergovićev šogor. Kad se sad Miljenko stane nabacivati svojom intelektualnom balegom na Maticu u Jutarnjem....bit će to kolumnističko - književni dosezi viši od Himalaja. A da je takav scenarij vrlo vjerojatan pokazuje i svojedobno Mljenkovo izlijetanje iz Globusasa radi pokušaja zloporabe te novine (O.K., dobro, \"novine\") u svrhu tipično svog psovačkog obračuna s Nikolom Viskovićem koji je njegovom Vlahi bio stao na žulj.

VL
MI
Miki123
19:51 28.03.2010.

Vlaho Bogišić, za informaciju, glede osoba duboko frustriranih Hercegovcima - nije Hercegovac. Rođen je u Konavlima, krajnji jug Hrvatske. A da n baljezgamo dalje o porijeklu, nije ni Jergović od Čitluka. Iako, dobra je čitlučka Blatina. Pa što glede izbacivanja? Kod nas bi bio red da se intelektualci malo prpbude, pofajtaju, a ne k\'o mone sjede i klimaju glavom velmožama.

VL
DA
damirtankovic
20:45 28.03.2010.

\"Sa predsjednikom Matice Zidićem povremeno se nalazio u polemičnim položajima?\" Ne kužim tu rečenicu, kaj su proučavali Kamasutru ???

VL
PA
parabaza
10:11 29.03.2010.

Bogišić je svojim ponašanjem zaista napravio dosta štete Leksikografskome zavodu ali upravo je on s druge strane pokrenuo seriju leksikona i bržih a ne monumentalnih izdanja tako da stvari nisu toliko jednostavne. A propos zavoda, one od države ne dobiva nikakve dotacije osim za plaće radnika, dakle jedini način kako mu država može uzeti novce je da smanji te plaće ili ide u otpuštanja.

VL
Avatar vh1
vh1
11:04 29.03.2010.

Ovo me podsjeća na HAZU i metuzalemske akademike. Odpili su Radmana & Đikića iz samo njima poznatih razloga. A. za Maticu se čuje jedino kada se dogode ovakvi unutarnji obračuni. Sve to i nebi bilo ništa zanimljivo da obje institucuje nisu naljepljene na proračun kojega pune građani RH. Država ima 45 milijardi + kamate vanjskog & 4 milijarde unutarnjeg duga. 320 000 nezaposlenih. Preko 1700 branitelja je napraviloje suicid 9 mannagera koji su dobitnici ZLATNE KUNE su u zatvoru. Hrvatska ima manji suverenitet nego u bivšoj YU. Kada bi došao svatko po svoje ni gače nam nebi ostale. A, ovi GMO likovi šute i bave se sami sa sobom.

VL
OO
onako_ovlaš
11:55 29.03.2010.

parabaza Stvari nisu jednostavno no dale bi se rasčlaniti.Jedno je neprijeporno:Leks iz proračuna godišnje dobiva 27 milijuna kuna a računa se da imaju oko 200 zaposlenika.Matica dobiva 6 milijuna kuna.

VL
PA
parabaza
15:08 29.03.2010.

onako ovlaš vjerujem vam da ste napisali točne iznose, ali koliko znam u Leksu je to sve za plaće, koje bi onda vaše rješenje bilo za Leks, otkazi bi bili najlogičniji kao i u nizu drugih državnih ustanova, ali ima li država muda? a Matica dobiva 6 milijuna ali samo za materijalne troškove, dobiva još za programe - knjige i časopise, a ogranciu dobivaju posebno novce od županija i gradova

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.