Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učenje o miru
Povratak na članak

Matić s učenicima u Vukovaru: Istina o ratu je jedna jedina

- Kroz Vukovar djeca će učiti o miru, da se problemi rješavaju razgovorom i dogovorom, a ne ratom - rekao je ministar branitelja.

Komentari 20

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
16:32 31.10.2014.

Jeste li im duplo naplatili kao i obično, ili ovoga puta i više od toga? Pola Sabi, pola partiji, pola ministru?

VL
Avatar MK
MK
18:07 31.10.2014.

...Bolje da djeca uce, da se "za slobodu" narod A.) uvjek sam mora izboriti, ili B.) da je dobiva u nasljedstvo hrabrih predaka i "svijestan" je mora cuvati, ili C.) da ce biti neciji rob!

VL
Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
20:42 31.10.2014.

Kako strane banke vide istinu? Njihova istina se"malo" razlikuje od vase! Zemlje je unistena, trebaju joj magicni krediti "da se ustane na svoje noge"..a mi ce vam rado dati uz sulude kamate. Super smo uradili posao, HR banke kupili smosmo za nista. Njihove dobro poslujuce firme kupili smo za nista. Neke firme namijerno smo dovele u stecaj i unistili jer su nam gradevinska zemljista / nekretnine bila interesantnija. HR gradane s ekstremno visokim kreditima doveli smo na prosijacki stap! Isisat ce mo im do poslijedne kapi krvi njima i njihovoj djeci, i njihovim unucicima i praunucicima! To je istina gledana od strane stranih banaka....

VL
Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
20:31 31.10.2014.

Ne dozvolite djeco da vam bilo tko ispira mozak sa "istinom"!! Znate citati , procitajte koju knjigu Brzezinsk-oga i sami ce te doci do zakljucka sta se dogadalo i sta je u stvari istina!!! Sa istinom se nekad tesko suociti,i, tesko je priznati i istinu je tesko objektivno sagledati!! Ali nemojte dozvoliti da vam nitko namece takozvane "istine"! Citajte, obrazujte se i najvaznije razmisljajte svojom glavom i dlazite sami do zakljucka ma kakav on bio!!!

VL
BO
bojnik
16:50 31.10.2014.

Da maticu, istina je samo jedna, a to govno lazes.

VL
Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
20:21 31.10.2014.

Sto bi rekao onaj sto je zna sto se stvarno dogada? Kakva bi istina s njegove stane bila? Super sam se obogatio, da nikad nisam mogao sanjati da cu biti tako bogat! Samo imam jedan mali problem, moram cutati dokk sam ziv!!! Kako vidi istinu pokojni Busic? Kakva bi njegova istina bila? Iskoristili su me, iskoristili su moj mladost i naivnost za ostvarivanje njihovih ciljeva!!!

VL
Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
20:14 31.10.2014.

Interesantno! Ovo se u najmanju ruku zove indoktrinacija i nametanje misljenja!! Sto bi rekao Brzezinski na to? Brzezinski je clan The Trilateral Commission jedan od onih sto povlaci konce marionete Kolinde. (Utipkatjte u trazilicu kolinda Brezezinski i trilateral ...pa viditee sami) i cije ideje treba provoditi. Doticni kaze u jednoj od njegovih knjiga da "Svaku zemlju treba razbiti u sto je moguce vise malih nemocni zemalja koje se ne mogu obraniti. Samo na takav nacin se s lakocom moze s njima upravljati." E sad da se vratim na to "istina je samo jedna". Zavisi iz kojeg pravca gledate? Ako gledate iz pravca Brzezinskog - on bi to rekao, odlicno smo isplanirali, unistili YU, rakomadali je na ogroman broj malih beznacajnih zemalja i sad mozemo s njima sta hocemo i kako hocemo to i radimo. Sad ce mo im instalirati nasu placenicu Kolindu da radi za nas i nase ce mo ciljeve kroz nju postizati!!!

VL
SI
Sittingbull
19:55 31.10.2014.

Fred Matić je za prave branitelje vukovarska legenda. Malo tko od onih koji ga napadaju može se mjeriti s njim u doprinosu koji je dao u Domovinskom ratu. Ali i pored toga ima jadnika koji ga iz politikantskih razloga napadaju i prebrojavaju krvna zrnca njegove supruge. To su uglavnom oni koji su drečali sa Sanaderom na splitskoj rivi. Povijest se ponavlja.

VL
Avatar zivoslavkovasojevic
zivoslavkovasojevic
16:52 31.10.2014.

tocno.slazem se da se bre istina zna i mora da zna.voli svoje cuvaj svoje njeguj svoje ali i postuj tude.nedamo nase a necemo ni tude.za kaj da mrzimo.zivot je bre kratak.

VL
GO
goga12
16:18 31.10.2014.

A nu der učiteljica,teško im prignut glavu.

VL
FE
fefellerunt
21:18 31.10.2014.

Zašto se novac za ovo izdvaja iz ministarstva branitelja? Umjesto da se tim novcem omoguće obrazovanje branitelja? zar ovo nije područje iz ministarstva obrazovanja? Ah da, pa nećemo valjda očekivati od tamošnjih parazita da govore o DR-u i onome štoo su branitelji uradili da bi ova djeca mogla uživati u djetinjstvu . dovoljno se sjetiti kako je ministarstvo obrazovanja reagiralo prema ravnatelju koji je stavio slike generala u školi,a tek kad se vide knjige iz povijesti i koliko se uči i još važnije kako uči o domovinskom ratu , gdje skoro proizlazi da je HV bio agresor , po pisanju parazita jakovine

VL
Avatar aunick
aunick
08:53 01.11.2014.

Hrvatskoj djeci treba Hrvatska istina a ne srbijanska. Moracete se sa mnom sloziti ako malo pogledate u nedavnu povijest. Vasi djedovi, polu pismeni prosli su brzu izobrazbu po komunistickom programu. Tu su oni po Dijalektickom Materijalizmu naucili da je istina , subjektivni odraz objektivne stvarnosti. To izgleda dosta filozofski ako u tumacenju koristite filozofiju. Problem je sto su samo izabrani drugovi imali pravo subjektivno procjenjuju po komunistima objektivnu stvarnost. Vasi ocevi, sad vec pristojno skolovani pioniri su nastavili po vec utvrdjenom vidjenju i tumacenju istine. Sacuvajte Hrvatsku od srbijanske i komunisticke istine.

VL
ME
melinda
15:34 31.10.2014.

Mislim da djeci netreba lagati sta se desavalo prije gradanskoga rata kada je tudman u dogovoru sa slobom provodio progon srba tako da se umjesa srbija a onda zapocnu sukobi na cijelome podrucju i onda njih dvoica podijele bosnu ii naprave veliku srbiju i veliku hrvatsku a za obostrane zrtve njih nije bilo briga jer njihove fammilije su bile na sigurnom.Ali nisu racunali da im svijet nece dozvoliti prestanak sukoba u bivsoj YU jer i oni su imali svoje interese i nemojmo kriviti srbe ili muslimane za ratna razaranja kada su jedini krivci milosevic i tudman dva najveca balkanska krvnika koji su sve isplanirali i zato im niko nije bio na sprovodu zbog pogubne politike koju su vodili

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.