Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD VUKOVARA

Matić: 'Iskreno sam mislio da stiže konjica koja će nas spasiti, no život nije film'

Fred Matić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
18.11.2020.
u 15:23

Vukovar je definitivno pao 20. studenog. Ali, evo, 19. je prestao svaki organizirani otpor. Ali to ništa ne mijenja na stvari. Iz toga dana se prisjećam žestoke bitke, prijatelja koji mi je u ovo vrijeme izdahnuo na rukama - objasnio je.

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu i bivši ministar Predrag Matić iz Bruxellesa je pratio obilježavanje obljetnice pada Vukovara.

- Danas i u Bruxellesu gori svijeća za žrtvu Vukovara, Škabrnje i cijele Hrvatske u Domovinskom ratu - rekao je Matić za N1 televiziju i dodao kako je u Koloni sjećanja vidio tadašnje suborce 'koji su svake godine sve deblji i sve ćelaviji, ali je žar isti kao prije 29 godina'.

Matić je kazao kako se slaže u nekoliko stvari s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom.

- Slažem se s gradonačelnikom Penavom kad kaže za predstavnike srpske zajednice koji 17. polažu vijenac u Vukovaru, niti ja ne znam što se tog 17. dogodilo - rekao je.

Kazao je i kako Vukovar nije pao 18. studenog. Rekao je kako je on tog datuma prije 29 godina bio u Borovu naselju gdje su se vodile žestoke bitke s neprijateljem.

- Vukovar je definitivno pao 20. studenog. Ali, evo, 19. je prestao svaki organizirani otpor. Ali to ništa ne mijenja na stvari. Iz toga dana se prisjećam žestoke bitke, prijatelja koji mi je u ovo vrijeme izdahnuo na rukama - objasnio je.

- Život nije film. Kada smo 19. studenog bili u tvornici Borovo ja sam iskreno mislio da sada slijedi ona truba kao iz kaubojskih filmova, da stiže konjica koja će nas spasiti. Međutim, život za razliku od filma ne donosi ni trubu ni konjicu, nego 'Marš na Drinu', granatiranje i paljenje Borovokomerca i nakon toga još gora neizvjesnost, odlazak u zarobljeništvo, u logore u kojima je većina nas provela devet mjeseci - kazao je za N1 televiziju.

Prokomentirao je i dolazak Borisa Miloševića, potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a, u Vukovar. Rekao je kako on to pozdravlja ali i da prije šest godina, a Ivo Josipović prije 10 godina, zagovarali isto.

- Doživljavali smo pregršt uvreda, prijetnji, da izjednačavamo agresora i žrtvu - rekao je.

Komentara 13

Avatar MK3
MK3
16:10 18.11.2020.

E moj Fredu, Josipović je to u sklopu izjednačavanja sa Paulin Dvorom i izjednačacanja agresora i žrtve radio - isto kao Pupovac sa puštanjem vjenca u Dunav jučer... Sad sam zbunjen Fredu - slažeš li se sa Penavom i razlikovanjem Pupovca jučer i Miloševićem danas ili se ne slažeš?

Avatar KALIMERO
KALIMERO
15:46 18.11.2020.

Većina Vukovarskih branitelja svjedočila je da je Beogradski zet Frend Matić branio Vukovar iz podruma, da je kasnije zbog PTSP-a otišao u invalitsku mirovinu da bi nakon izbora 2012 god. i pobjede SDP i njegove koalicije naglo ozdravio i postao ministrom HR branitelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije