Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentirao sastanak

Matić: Imali smo dobar razgovor, ali ne postigne se uvijek rješenje

Predrag Matić
Žarko Bašić/Pixsell
28.10.2013.
u 16:43

Nakon onog razgovora u Vukovaru i ovog danas mogu reći da smo se pomakli malo i imam pozitivan stav oko toga, kazao je Matić

Nakon današnjeg sastanka premijera Zorana Milanovića i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara izjavu je dao i ministar branitelja Fred Matić.

- Imali smo uistinu dobar razgovor, ali naravno, ne postigne se uvijek zadovoljavajuće rješenje. Nakon onog razgovora u Vukovaru i ovog danas mogu reći da smo se pomakli malo i imam pozitivan stav oko toga. Naravno da je tim ljudima teško, a i sam Vukovarac, razjasniti razliku između zakona i onog što srce kaže, međutim, zakon je zakon, on je izglasan davno i vlada RH mora poštivati zakon – kazao je ministar Matić.

Govoreći o 460 nestalih koji nisu na popisu stanovništva, ministar je kazao da je premijer Milanović pripremajući se za sastanak dobro provjerio europsku praksu pa upozorio da druge države, jer nedavno nisu prošle ratno iskustvo kao Hrvatska, takvu praksu ne poznaju.

 Vezano uz čl.8 Ustavnog zakona na koji se Stožer poziva, kazao je da zakon ne možemo tumačiti "ovako i onako".

- Onda se tu umiješa i politika i politikantstvo pa se unosi razdor među ljude - kaže ministar.

Izjasnio se i o predstojećem Danu sjećanja 18. studenog kada članovi Vlade, prema najavama Stožera, neće biti dobrodošli, rekao je: - To je apsurdno, da meni netko zabrani koji sam se doslovno borio u Vukovaru na Trpinjskoj cesti i devet mjeseci proveo u tri logora! U ovoj Vladi sjedi jedna trećina hrvatskih branitelja, a u prošloj Vladi trećina sjedi u Remetincu ili su na putu prema Remetincu. U Vukovar se nitko ne poziva, Dan sjećanja je dan kad su svi građani svijeta dobrodošli - kazao je ministar Matić.

>>Milanović i Stožer bez dogovora: 'Vlada i Sabor krše zakon!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije