Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorio na negativne komentare

Mate Rimac poručio hejterima: Briga me, mrzite i pljujte koliko želite

Mate Rimac predstavio Neveru: Ovaj  auto pomiče granice
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
16.11.2022.
u 09:42

Rimac Nevera je postigla najveću brzinu od 412 km/h, što ga čini najbržim električnim serijskim automobilom na svijetu. Podvig obaranja rekorda nastavlja se nakon neovisno potvrđenog rekorda za ubrzanje Nevere od 8,582 sekunde na četvrtinu milje postavljenog 2021. godine, što ju je učinilo najbrže ubrzavajućim serijskim automobilom na svijetu.

Mate Rimac oglasio se na svom Facebooku gdje se osvrnuo na sve one, koji ga kako je napisao, hejtaju. Rimac je poručio svima s negativnim komentarima na Neveru koja je postigla brzinu od 412 km/h, da se velikim djelom time u Hrvatskoj stvorilo 2.000 radnih mjesta, privukle milijarde eura kapitala najkvalitetnijih investitora na svijetu i doselilo preko 400 stranih stručnjaka. 

"Koliko god veliki dio javnosti to omalovažavao i hejtao: u Hrvatskoj, u bivšem shopping centru, danas proizvodimo najsnažniji i najbrže ubrzavajući produkcijski auto ikad i najbrži produkcijski električni auto. „Pa što to JA imam od tog da se proizvodi auto koji ide 412 km/h u Hrvatskoj?“ Takvi ne trebaju odgovor – neće ga razumjeti.

Velikim se djelom, zahvaljujući tom „beskorisnom autu“, u Hrvatskoj stvorilo 2.000 radnih mjesta (preko 1.000 inženjera), privuklo 830M Eura kapitala najkvalitetnijih investitora na svijetu i doselilo preko 400 stranih stručnjaka (najviše iz UK, Italije i Njemačke) sa znanjem kakvo ovdje ne postoji. U Zagreb doslovno svaki dan dolaze delegacije proizvođača automobila – samo danas ih je 4 ovdje (dva njemačka, jedan talijanski i jedan UK).

Kampus, razvojno-istraživački centar od 100.000 m2 i preko 200M Eura investicije je već „rasprodan“ (svi prostori predviđeni za poznate projekte) i razmišljamo već o Campus II koji će biti višestruko veći. Da, znali smo promašit rokove i neke stvari traju duže od očekivanog, ali ovakve stvari se ne rade preko noći. Od kockice i prvog zaposlenog je prošlo 11 godina – mislim da i nije toliko loše.

Briga me za ostale – mrzite i pljujte koliko želite. Ja sam ponosan na ovu ekipu koja je, sa ogromnim trudom, radom i znanjem, napravila čudo. A tek smo počeli", napisao je Rimac na Facebooku.

Podsjetimo, Rimac Nevera je postigla najveću brzinu od 412 km/h, što ga čini najbržim električnim serijskim automobilom na svijetu. Podvig obaranja rekorda nastavlja se nakon neovisno potvrđenog rekorda za ubrzanje Nevere od 8,582 sekunde na četvrtinu milje postavljenog 2021. godine, što ju je učinilo najbrže ubrzavajućim serijskim automobilom na svijetu. Ovom prilikom, Rimac tim posebno je tražio stazu ovalnog oblika s ravninama dovoljno dugim da Nevera postigne najveću brzinu, da bi se na kraju odlučili verificirati brzinu na stazi Automotive Testing Papenburg u Njemačkoj, s dva pravca od 4 km. Staze na kojima je moguće postići brzinu veću od 400 km/h vrlo su rijetke jer je vrlo rijetko da automobil uopće može postići tako visoku brzinu.

Ključne riječi

Komentara 29

ST
stefj
10:27 16.11.2022.

U zemlji skoro 70% stanovnika živi od raznih državnih, lokalnih i paradržavnih proračuna. To znači da njima njihov prihod ovisi o tome koliko urlaju, a ne o tome što i koliko rade, te o rezultatima rada. Takvima je klasična definicija - zaraditi svoju plaću nepoznata... Zato ne treba čuditi reakcija, jer je njima svako ulaganje u privatni sektor otkidanje od njihovih usta, kao što ih ugrožava i smanjenje poreza ili parafiskalnih davanja... Pa pogledajte ekipu u saboru, to je ogledalo...

Avatar horuk
horuk
11:03 16.11.2022.

Bravo Mate ponosni smo na tebe. A cudaka ce uvjek biti koji su jalni i svoje frustracije zbog svoje zatucanoosti sipaljavaju antaj nacin bedastog hejterstva. "Sto ja imam od toga?" i "Daj meni jedan jeftini auto napravi."

JA
jabzek15
10:26 16.11.2022.

Moj Mate ti nikako da shvatiš da ti "njima" nikad nećeš promjeniti mišljenje njihovo hejtersko. Možda kad bi stavio petokraku na auto, i preimenovao ga u "Yugo412 Koral". Mate, shvati da su oni izgubili svoju državu, a većina njih nijee ni rođena tada, ali si zamišlja da se radilo džaba i da svi noraju imati auto i stan od države. Mate, ti si ptototip njihove najveće noćne more... Radom do uspjeha za njih NE postoji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije