Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o nedolasku merkel

Mate Granić: Bez Njemačke nema EU. To je veliki problem

Mate Granić portal (1)
Boris Scitar/VLM/PIXSELL
26.06.2013.
u 18:32

– Ovo je poruka Vladi, ali i Hrvatskoj. Treba sjesti s oporbom i državnički riješiti ovaj problem. Čim prije uspostaviti dijalog s Njemačkom i apsolutno iskreno rješavati ovaj problem – rekao je Granić.

– Nedolazak Angele Merkel na proslavu ulaska Hrvatske u EU najsnažnija je moguća poruka Njemačke. Njemačka je bila prijatelj Hrvatske od početka, a ona je vodeća europska država. Bez Njemačke nema EU. Drugim riječima, ako je bio najavljen dolazak kancelarke Merkel i ako je sada dolazak suspendiran, onda je to velik problem – rekao je za "Hrvatsku uživo" na HRT-u Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova, prenose 24 sata.

Bivši ministar vanjskih poslova također je napomenuo da se problem "Perković" mora odmah riješiti tihom diplomacijom te da se ne smije rješavati na dnevnopolitičkoj razini.

Odgovorio je da ne zna hoće li još netko otkazati posjet Hrvatskoj.

– Ali znamo da je, ako Njemačka bilo kome da takav signal, onda moguće i to očekivati. Ovo je poruka Vladi, ali i Hrvatskoj. Treba sjesti s oporbom i državnički riješiti ovaj problem. Čim prije uspostaviti dijalog s Njemačkom i apsolutno iskreno rješavati ovaj problem – rekao je Granić. 

>> Merkel ipak ne dolazi na proslavu ulaska Hrvatske u EU!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije