Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mitt romney

Massachusettsu dao zdravstveno osiguranje i spasio ZOI 2002.

mitt romney (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/4
06.11.2012.
u 18:00

Mitt Romney je političar uz kojega se ne vežu nikakvi skandali, što je poprilično velika rijetkost

Mitt Romney vjerojatno je jedan od najneobičnijih predsjedničkih kandidata u američkoj povijesti. Ono što prvo upada u oči jest njegova pripadnost mormonskoj zajednici. Iako su mnogi prognozirali da tradicionalni, a osobito oni konzervativniji birači Republikanske stranke neće dati potporu Romneyju, vrijeme je pokazalo da je on ipak uspio pridobiti njihovo povjerenje, što je u ovome slučaju velik uspjeh.

Treba naglasiti da je Romney političar, ali i biznismen, uz kojeg se ne vežu nikakvi skandali, što je poprilična rijetkost.

Romney je također već dokazao svoje sposobnosti na mjestu guvernera savezne države Massachusetts gdje mu je pošlo za rukom da na razini te države uvede zdravstveno osiguranje za tamošnje stanovništvo, i to prema modelu koji je jako sličan onome koji Obama nastoji progurati na nacionalnoj razini. Mitt Romney je i čovjek koji je od potpunog kraha i propasti uspio spasiti Zimske olimpijske igre u Salt Lake Cityju 2002. godine.

Postao je čelni čovjek organizacije Igara u veljači 1999. godine, a pred njim se našao manjak u blagajni od gotovo 400 milijuna dolara i čitav niz korupcijskih afera vezanih uz Olimpijske igre. U kratkom roku uspio je potpuno restrukturirati organizaciju Igara, smanjiti troškove i naći nove izvore novca.

Ostat će zapamćen i po tome što je, nakon terorističkih napada 11. rujna 2001. godine, uspio potpuno zajamčiti sigurnost Igara. Mitt Romney je u kampanji pokazao da nije vičan vanjskoj politici i da je previše sklon dodatnom trošenju na naoružanje. Ni njegova porezna politika nije naišla na previše odobravanja. Ima i nekih komentara da bi Mitt Romney zapravo mogao biti idealan kandidat protivničke Demokratske stranke.

>>Sve o Obaminoj i Romneyjevoj utrci pratite u našoj specijalnoj rubrici Američki izbori

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije