Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOLUŠIĆ U POERČU

Za spaljene maslinike i vinograde već osigurano 20 milijuna eura

Maslinici u plamenu
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/4
20.07.2017.
u 12:00

Tolušić zasad nema konkretnih podataka o štetama. Očekuje da će komisija za procjenu šteta ovih dana izaći na teren

Za deset dana Ministarstvo poljoprivrede objavit će natječaj iz mjere 5.2 iz Programa ruralnog razvoja preko kojega će se moći povući novac EU za opustošena i požarom zahvaćena područja pod poljoprivrednim kulturama u Dalmaciji – izjavio je jučer u Poreču ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Tvrdi kako je za to već osigurano 20 milijuna eura, a procedura za dobivanje tih sredstava bit će puno jednostavnija nego što je to bilo u slučaju poplava u županjskoj Posavini. Tolušić zasad nema konkretnih podataka o štetama. Očekuje da će komisija za procjenu šteta ovih dana izaći na teren.

Maslinici u plamenu
1/6

Jučer je u Poreču potpisan ugovor o financiranju gradnje sustava navodnjavanja Červar Porat – Bašarinka vrijedan 104 milijuna kuna te ugovor o financiranju projekata opskrbe i odvodnje u iznosu 64,8 milijuna kuna. Riječ je o 100 posto bespovratnim sredstvima EU i RH.

– Navodnjavanje je jedan od prioriteta poljoprivredne politike s obzirom na klimatske promjene i suše u svijetu. Ono može doprinijeti povećanju prinosa i prihoda poljoprivrednika od 50 do 100 posto, no Hrvatska je u tome na začelju EU – navodnjava se manje od 2% površina – rekao je 
 Tolušić.

Maslinici u plamenu
1/14

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
11:01 21.07.2017.

Biti će kao i obično,odštetu će dobivati i oni koji nemaju ni maslinika ni vinograda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije