Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV 'BONNIE I CLYDEA'

Maskirana plivačkim naočalama i naoružana bokserom s oštricom odnijela 3400 kuna

Firearms database of the LKA Lower Saxony
Peter Steffen/DPA
06.10.2023.
u 09:13

Optuženi par, koji je odmah prozvan hrvatskim Bonnie i Clydeom nađen je malo nakon razbojstva jer su ih snimile  nadzorne kamere na  autocesti

- Mršava žena, odjevena u crnu jaknu i tamnosive tajice, maskirana crnom fantomkom, navučenom preko glave i s plivačkim naočalima koje su bile poprskane crnim sprejem ušla je u trgovinu. U ruci je imala neki predmet, nisam uspjela vidjeti kakav. Prišla je blagajničkom pultu s kasom. Rekla mi je:

- Da se nisi maknula i ništa poduzela jer tako mora biti!

Zatim je sama otključala blagajnu i iz nje uzela 3400 kuna te pobjegla - opisala je svjedokinja što se događalo lani u listopadu u trgovini Gavrilović u Luki Pokupskoj. Za to razbojstvo ŽDO Karlovac optužio je Irenu B. (35) i Dalibora  Š. (48), a optužnica je postala pravomoćna.

Optuženi par, koji je odmah prozvan hrvatskim Bonnie i Clydeom nađen je malo nakon razbojstva jer su ih snimile  nadzorne kamere na  autocesti.  Tijekom istrage Dalibor Š. se branio šutnjom,  dok je Irena B. priznala razbojstvo, pravdajući to - nedostatkom novca za plaćanje stanarine. Irena B. je tijekom razbojstva u ruci imala bokser s oštricom. Nakon što je orobila trgovinu, otrčala je do automobila u kojem ju je čekao Dalibor Š.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, par se tereti da je na sličan način orobio još jednu trgovinu. Optužnica protiv njih dvoje je podignuta u lipnju lani, a njihove obrane su osporavale optužnicu. Branitelj  Irene B. tvrdio je da nema dokaza da je Irena B. uporabila silu prema blagajnici, a tvrdio je i da nije dokazano da je uporabljeno ikakvo oružje.  Kazao je  i da se optužnica  temelji na  iskazu svjedokinje koja je ispitana bez nazočnosti branitelja ( sukladno ZKP-a, op.a.). Nadalje, branitelj Dalibora Š. tvrdio je da njega svjedokinja nije ni spomenula, te je tražio da se postupak protiv njega obustavi. No optužno je vijeće sve te prigovore odbacilo, potvrdivši optužnicu. 

>> VIDEO Objavljen jeziv trenutak kad je autobus izletio sa ceste kod Venecije: U nesreći poginula 21 osoba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije