Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodatna mjera
Povratak na članak

Maske, fizička distanca, čiste ruke i.. otvoren prozor

Slabo prozračene prostorije povećavaju mogućnost prijenosa virusa aerosolima, česticama koje 'plutaju' u zraku, objašnjava direktor odjela za infektivne bolesti na medicinskom fakultetu u Rostocku dr. Emil Reisinger.

Komentari 2

DU
Deleted user
11:50 28.10.2020.

20 minuta otovren prozor u zimi pri minus temperaturama!!! Koliko novih bolesnika bude to donijelo! I svi buju prozitivni na covid... Pametnome dosta!

VL
SI
sisavac
10:54 28.10.2020.

najbolja mjera za sprečavanje zaraze i širenja jest da niste u kontaktu sa zaraženim. zato državice trebaju provesti kompletno testiranje na bolest svih stanovnika, u par dana, onda uvesti totalnu karantenu tako dugo dok se ne dobiju rezultati testiranja, bolesne izlučiti, zdrave pustiti da normalno žive, ne dozvoliti prelazak granice bez dokaza da nisi zaražen. u mjesec dana strogosti riješen problem, ostane mali broj kojeg će vrijeme riješiti. ako ne želimo riješiti se virusa, nastavimo sa ovim folklorom. ili priznajmo da ipak nije tako opasan, 1.2 mil mrtvih na 8 mlrd je 0,015%, daleko daleko od potrebe proglašavanja pandemije. kome je u interesu stvaranje i produžetak krize? tko zarađuje i tko će zaraditi na ovome?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.