Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od dogovora

Maškarinova odvjetnica: Nagodba od 2,4 milijuna je neobično niska

'09.05.2011. Rijeka, Dolazak na raspravu Miroslava Maskarina u pratnji oca i odvjetnika. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
09.05.2011.
u 17:03

Odvjetnica je pred sudom tražila da se roditeljima i sestri cjelokupni iznos uveća za zatezne kamate i troškove postupka.

Parnica radi naknade štete Miroslavu Maškarinu i članovima njegove obitelji od Republike Hrvatske i KBC-a Rijeka održana je jučer na Općinskom sudu u Rijeci. Naime, od 2,47 milijuna kuna, za koliko je Vlada dala suglasnost KBC-u Rijeka u slučaju prihvaćanja sudske nagodbe, za M. Maškarina je predviđeno 1,952.000 kuna na ime imovinske i neimovinske štete, a njegovim roditeljima i sestri ukupno 515.000 kuna za duševne boli koje su pretrpjeli zbog njegove invalidnosti.

Odvjetnica Miroslava Maškarina i njegove obitelji Ingrid Barić ocijenila je ponuđenu nagodbu neuobičajeno niskom i neprihvatljivom te ponovila kako nisu protiv nagodbe, a očitovanje o njoj daju tek sada, nakon prikupljene dokumentacije. Naime, odvjetnica je pred sudom zatražila da se za roditelje iznos od 220.000 kuna, koliko su i tražili, te za sestru 75.000 kuna uveća za cjelokupni iznos zatezne kamate te troškove postupka.

Za M. Maškarina dostavit će sudu protuprijedlog sudske nagodbe, a kojim traži da mu se na ime akontacije i naknade štete isplati iznos u visini prosječne hrvatske plaće za srednju stručnu spremu. Ostaje nejasnim, kazala je Barić, kako je određen iznos od tisuću kuna mjesečno za M. Maškarina, budući da ne ostvaruje nikakva primanja od rada.

Od ukupno ponuđenog iznosa, istaknula je, odbija se 48 tisuća kuna za vrijeme dok je mladi Rabljanin na studiju, što je držala nejasnim te dodala kako M. Maškarin prima studentsku stipendiju od tisuću kuna mjesečno koja s ovim postupkom nema veze, kako je i navedeno u rješenju koje potpisuje ministar Fuchs. Prigovora ima i na iznos koji se odnosi na nabavu specijalnog vozila, troškova njege, a kako je istaknula Barić, u prijedlogu naknade ne spominju se troškovi nužni za prilagodbu životnog prostora.

Komentara 2

AC
acmilano
23:02 09.05.2011.

Mladicu drzava nudi nagodbu,od koje za desetak godina kao invalid nece moci zivjeti. Glavno je da su visoke place \"braniteljima\",koji jos i sada ne mogu shvatiti,da su se \"borili\" za drzavu nepravde...i jos na Trgu strajkaju gladju.Mozda im netko i povjeruje...!

BL
blata
08:09 10.05.2011.

koja obitelj država nudi 2,4 mil kuna ali ne ma dajte molim vas izgleda da je problem u odvjetnicima neće se imati od čega naplatiti a ti mufljuzu ostavi se branitelja zasuči rukave i radi nešto pa ćeš imati novaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije