Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martina Mlinarević

Poznata književnica na meti kritika: 'Ti si izdajnik hrvatskog naroda'

Martina Mlinarević
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
13.03.2019.
u 11:22

Mlinarević je tijekom dana na svojoj Facebook stranici objavila preslike nekih od poruka koje joj stižu otkako je portal Klix ranije ovog tjedna objavio kako je Mlinarević uvrštena na popis kandidata za veleposlanička mjesta koji se imenuju politički

Bosanskohercegovačka književnica Martina Mlinarević našla se na udaru besprizornih uvreda nakon što je objavljena informacija da je pristala biti nova veleposlanica u Češkoj iz kvote koju predlaže hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, upozorili su u srijedu lokalni mediji.

Mlinarević je tijekom dana na svojoj Facebook stranici objavila preslike nekih od poruka koje joj stižu otkako je portal Klix ranije ovog tjedna objavio kako je Mlinarević uvrštena na popis kandidata za veleposlanička mjesta koji se imenuju  politički.

Ona je ponudu za veleposlaničko mjesto u Pragu koju joj je dao Komšić prihvatila i dostavila potrebnu dokumentaciju, a njeno imenovanje još treba odobriti Predsjedništvo BiH.

Komšić i njegov srpski kolega u državnom vrhu Milorad Dodik ranije su donijeli odluku kako će s dužnosti opozvati sve veleposlanike i generalne konzule koje su ranije po političkoj osnovi imenovali njihovi prethodnici Dragan Čović odnosno Mladen Ivanić.

Od "sječe" veleposlanika iz bošnjačke kvote odustao je treći član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji dolazi iz iste stranke kao i njegov prethodnik Bakir Izetbegović.

U porukama koje su upućene Martini Mlinarević, uz optužbe kako je "izdajnik hrvatskog naroda" i "prodana duša", stoje i one najprljavije u kojima se aludira na tešku bolest s kojom se nedavno suočila pri čemu se zbog raka dojke morala podvrgnuti i kirurškom zahvatu.

Martina Mlinarević rođena je u Ljubuškom 1982. godine, živi u Širokom Brijegu i diplomirala je engleski jezik i književnost.

Bila je novinarka, kolumnistica niza portala i autorica je nekoliko knjiga od kojih su posebnu pozornost privukle "Neprocjenjivo", objavljena 2013. te "Huzur", svojevrsna ispovijed o njezinom suočavanju s kušnjama teške bolesti iz 2018. godine.

Zbog kritičkih tekstova o politici u BiH bila je izvrgnuta prijetnjama koje su eskalirale nakon što je objavila priču o tome kako je lider HDZ BiH Dragan Čović u Mostaru izgradio kuću zbog koje je preusmjeren i tok rijeke Radobolje.

"Zbog tog teksta imala sam strašnih problema, u to vrijeme bila sam trudna sa svojim prvim djetetom, koje sam, nažalost, zbog svega što se događalo izgubila... To je bila 'crta' nakon koje sam odlučila da ću se povući iz medija, a zauvijek iz komentiranja političke situacije u ovoj zemlji", kazala je Minarević sredinom 2018. godine.

Komentara 42

MA
mare0801
12:37 13.03.2019.

Nisam iznenađena napadima na nju, jer bila je vrlo direktna u kritici ne toliko BiH, koliko politike hercegovačkih Hrvata. Pristajanje na ponudu Komšića, tamo se sigurno gleda kao na izdaju. Čujem da je književnica, jer je meni poznata kao kolumnistst na "Index"- i po ovoj kampanji sa svojim slikama nakon operacije. Iako se i sama ponosim što sam lajava ženska, gena kamenih, njeni tekstovi su mi bili malo "to much". Ono, kao Vedrana Rudan, samo manje vulgarna, ali u stilu : jeebite se svi! I sada jedna takva mustra prihvaća veleposlaničko mjesto, ulazi među one ljigavce koje je do jučer kritizirala.Čudno.

MM
Marko_Maras
12:46 13.03.2019.

Tu se vidi jedan psihički uzorak koji se ponavlja: novinski članci - "prijete mi smrću"; rak dojke - "zovu me nakazom"; veleposlaničko mjesto - "proglasili su me izdajicom". Ovisnost o statusu žrtve.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:12 13.03.2019.

Kako je krenulo bit će tu mjesta i za spisateljicu godine i dobitnicu Kiklopa Nives Zeljković šta ne znate koja je to Zeljković ? Pa Drpić - Stepeni - Celzijus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije