Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica Dalić

'Nije odlučeno da će se odustati od kupnje dijela Ine'

Martina Dalić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
04.08.2017.
u 15:17

Odluke o tijeku procesa provedbe politike o otkupu dijela u Ini provodi Savjet, a Savjet do sada još nije donio odluku o odustajanju, kaže Dalić

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić opovrgnula je medijske napise da je Vlada odustala od kupnje dijela Ine od mađarskog MOL-a.

"Odluke o tijeku procesa provedbe politike o otkupu dijela u Ini provodi Savjet, a Savjet do sada još nije donio odluku o odustajanju", izjavila je Dalić novinarima uoči sjednice Vlade, upitana jesu li točni napisi u medijima da Vlada odustaje od kupnje dijela Ine.

Naglasila je kako se radi o kompliciranom procesu u kojem treba procijeniti i 'tajming' pojedinih koraka. "Sasvim je jasno da to neće biti moguće završiti u kratkom roku i preko noći", poručila je.

Upitana hoće li se prodati 25 posto dionica HEP-a i gdje će biti namijenjen novac od eventualne prodaje, ministrica Dalić je podsjetila kako se o tome razgovaralo u proteklih šest mjeseci. "Osobno smatram da je izlistavanje državnih kompanija na burzi jedan od načina da se poboljša sustav upravljanja, a da se od toga istodobno kroz dionice i dividende ima koristi", rekla je.

Naglasila je kako je cilj Vlade poboljšati učinkovitost upravljanja državnom imovinom, te da sukladno tomu Ministarstvo državne imovine poduzima niz mjera na stavljanju državne imovine u funkciju s obzirom da je efikasnost upravljanja državnom imovinom, ustvrdila je, iznimno važna za Vladu. "Dio cijele te slike je i mogućnost korištenja prednosti tržišta kapitala", dodala je Dalić.

Ona je s premijerom Andrejom Plenkovićem u Kninu posjetila DIV tvornicu vijaka, gdje je izjavila kako je ta tvornica primjer oživljavanja proizvodnje u kojoj radi 400 radnika u industriji koja nije uslužna, već proizvodna i izvozna.

Dalić je najavila kako će Vlada na sjednici raspravljati o mogućnostima poboljšanja gospodarstva u Kninu. "Nakon sjednice Vlade potpisat ćemo i određeni broj ugovora kojima će se dodijeliti sredstva iz različitih ministarstava i izvora za projekte u Kninu. Govorimo o više od 180 milijuna kuna koji će biti dostupni gospodarstvu Knina i Šibensko-kninske županije", rekla je.

Premijer Plenković sa suradnicima u Kninu je posjetio gradsku upravu te razgovarao s gradonačelnikom Markom Jelićem i šibensko-kninskim županom  Goranom Paukom.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
ObrenM
15:53 04.08.2017.

Sto je klimoglava dosad dobro napravila osim za svoj i muzev djep?

DU
Deleted user
22:31 04.08.2017.

Puna podrška Marini i Plenkiju.

GA
Gastarbeiter2
15:39 04.08.2017.

bla, bla, bla, bla...x 100!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije