Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Schulz: Trumpu se može suprotstaviti samo ujedinjena Europa

naslovnica
17.06.2017.
u 00:00

Martin Schulz u ekskluzivnom intervjuu za magazin Obzor Večernjeg lista govori o viziji EU, suradnji s Hrvatskom...

Martin Schulz, kandidat SPD-a za njemačkog kancelara i glavni oponent Angele Merkel, u ekskluzivnom intervjuu za magazin Obzor Večernjeg lista govori o viziji EU, suradnji s Hrvatskom,... te između ostalog kaže kako se samo ujedinjena Europa može suprotstaviti populistima i američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Godinama ste s vrlo istaknute pozicije, kao predsjednik Europskog parlamenta, gledali kako se Europska unija nagriza te počinje urušavati. Pred vama su u parlamentu EU euroskeptici i protivnici Unije, poput Britanca Nigela Faragea, izvodili performanse, širili protueuropsku propagandu i slali dubiozne poruke u koje je – barem sudeći prema rezultatima referenduma u Britaniji o izlasku iz EU – veliki dio birača povjerovao. Ekonomska kriza, Njemačka i mjere štednje izazvale su revolt i nezadovoljstvo na europskoj periferiji. Migrantska kriza potakla je potpuno ignoriranje principa solidarnosti u nekim državama. Kako sada gledate na sve to i kakvu Europsku uniju zapravo želi Njemačka?

Samo kroz jaku Europsku uniju možemo u globaliziranom 21. stoljeću sačuvati naše vrijednosti, interese i dostignuća. Kao SPD jasno kažemo: spremni smo investirati u takvu Europu, Njemačka mora iskoristiti svoju snagu kroz takve investicije. To će koristiti cijeloj Europi. Promoviramo i borimo se za europski projekt i onda kada je teško i kad treba prevladati sve otpore, ljutnju ili brige. Svom snagom borimo se protiv populista i nacionalista. Ali također znamo da moramo poboljšati način na koji Europa danas funkcionira. Trebamo pravedniju i demokratičniju Europu, trebamo Europu koja će se ponovno približiti svojim ljudima. Samo na taj će način Europa povratiti izgubljeno povjerenje.     

>>Cijeli intervju čitajte u subotnjem Večernjem listu ili prelistajte e-izdanje.

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Premijerka Srbije: Da bi preživjela, Ana Brnabić je za pet funti po satu dijelila po Londonu letke

>>Toni Kukoč: Da Jordan igra prema današnjim pravilima, zabijao bi 60 koševa po utakmici

>>Hrvatska ostaje bez najmlađih radnika, na burzi ih je koliko i 1975.

>>Davor Ivo Stier: Plenkovića neće dirati, ali želi demokraciju u HDZ-u

>>Večernji + Gourmet, potražite paket za samo 14 kuna

 

 

 

Komentara 15

SA
samograd
21:57 16.06.2017.

crveni bi vječito zbijali redove i na nekoga udarali!

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
21:31 16.06.2017.

Ova četveroka pista za muhe i komarce želi pretvoriti Europu u liberalfašistički kazamat kojim će vladati počinitelji protuprirodnog bluda

MK
mksdk
21:17 16.06.2017.

Europa nije ujedinjena unutr sebe. Niti su ujedinjene sve držžave, niti su svi unutar pojedinih država ujedinjeni. Stoga, ovakve pozive na jedinstvo Europe trba razumjeti u ispravnom kontekstu: to je poziv na diktaturu u kojoj će ljevičari na sve moguće načine zatirate sve glasove koji se ne slažu s njihovom ideologijom. Jer kako pretvoriti nejedinstvenu Europu u jedinstvenu? Vrlo lako: one koji se ne slažu s lijevo liberalnim stavovima proglasimo zločincima. Suvremena Europa uistinu maršira prema ustrojstvu bivšeg SSSR-a vrlo velikom brzinom. Hoće li to tako i završiti, ostaje za vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije