Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA ZAGREB

Martiću i Čeleketiću sud šalje pouku o pravima

Milan Martić
Foto: Screenshot Youtube
03.02.2016.
u 00:15

Milan Martić u Estoniji služi kaznu od 35 godina koju mu je izrekao sud u Haagu, dok je Milan Čeleketić saslušan pred sudom u Beogradu

Pripremno ročište na kojem se trebalo raspravljati o dokazima protiv Milana Martića i Milana Čeleketića, optuženih za raketiranje Zagreba, Karlovca i Jastrebarskog u svibnju 1995. godine kada je ubijeno sedmero civila, a ranjeno njih 218, odgođeno je do sredine ožujka.

Iako se Martiću, bivšem čelniku tzv. SAO Krajine, i Čeleketiću, bivšem zapovjedniku tzv. Štaba srpskih paravojnih postrojbi RSK, sudi u odsutnosti, zagrebački Županijski sud u utorak je odlučio da će obojici optuženika međunarodnom pravnom pomoći poslati pouku o pravima. Čeleketiću će ta pouka biti poslana u Srbiju, dok će u Martićevu slučaju adresa biti Estonija, gdje služi kaznu od 35 godina zatvora koju mu je zbog zločina počinjenih u Domovinskom ratu izrekao sud u Haagu. Martić je ranije odbio primiti optužnicu, dok je Čeleketić optužnicu primio, a i saslušan je pred sudom u Beogradu gdje je iznio svoju obranu.

>> Milan Martić odbio plan Z-4 i visoku autonomiju za 11 okruga u Krajini

>> Zločinac Martić pisao Haaškom sudu. Evo na što se žali i što traži!

Komentara 6

GO
goga12
07:20 03.02.2016.

Hoće li sad naše te obitelji dobiti naknadu štete.Oće .Moš mislit.

AB
abcdefghij
15:01 03.02.2016.

E Mile zasto su tebe osudili? Bio si tudja marioneta i nisi donosio odluke.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
04:30 03.02.2016.

Vjerojatno bi bio aboliran kao i njegovih stotine tisuca vojnika. Zna se od koga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije