Naslovnica Vijesti Svijet

Mars povukao svoje čokoladice s tržišta zbog komadića plastike u njima

U hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede putem sustava brzog uzbunjivanja nije pristigla informacija o ugrozi potrošača u Hrvatskoj
23. veljače 2016. u 21:30 19 komentara 4863 prikaza
mars, snickers
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Proizvođač slatkiša Mars povukao je jučer čokoladice Mars i Snickers iz čak 55 zemalja nakon što su u slatkišima pronađeni komadići crvene plastike koji mogu uzrokovati gušenje. Čokoladice su povučene iz svih europskih zemalja i iz nekih azijskih zemalja, ali ne iz SAD-a. Među povučenim proizvodima su i Milky Way Minis i Miniatures te određene vrste kutija čokoladica Celebrations. Svi proizvodi imaju rok trajanja od 19. lipnja 2016. do 8. siječnja 2017. Američka kompanija nije objavila koliko je čokoladica povučeno s tržišta. Za sada je poznato da su sve sporne čokoladice proizvedene u tvornici koja se nalazi u Nizozemskoj.

Sve je započelo u Njemačkoj 8. sječnja kada je jedan kupac u čokoladici pronašao plastiku. On je to prijavio tvrci Mars koja je odmah otvorila istragu koja je utvrdila da je riječ o samljevenoj zaštitnoj plastci iz tvornice u Veghelu. Kako je dospjela u čokoladice nisu još utvrdili te su donijeli odluku o povlačenju čokoladica.

S obzirom da Mars čokoladice povlači zbog ugleda, u hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede putem europskog sustava brzog uzbunjivanja za hranu RASFF nije pristigla informacija o potencijalnoj ugrozi naših potrošača. Zasad nema bojazni da spornih čokoladica ima i na hrvatskom tržištu. No tvrde kako prate situaciju kako bi, u slučaju potrebe, pravodobno reagirali.     

>> “Mars” smanjuje udio masti u čokoladicama

Elipso