Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Epidemija

Markotić: Ovo neće proći za nekoliko tjedana. Imat ćemo izniman pritisak oboljelih

Zagreb: Svečano uručivanje ugovora iz područja zdravstva
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
23.11.2020.
u 12:18

– Situacija je još uvijek pod kontrolom i u Europi, ali svi sa zabrinutošću prate situaciju jer nam predstoji još nekoliko zimskih mjeseci. Na nama je iznimna odgovornost – rekla je Markotić.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1973 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 45 osoba. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 19.275. Među njima je 2060 pacijenata na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru 235 pacijenata.

Alemka Markotić tijekom konferencije za medije Nacionalnog stožera zaštite izvijestila je da je Kliničkom centru ''Dr. Fran Mihaljević'' 26 bolesnika na respiratoru.

– U cijelom je svijetu teško razdoblje, stječe se dojam da ima mnogo više onih koji imaju upale pluća nego što je to bilo u prvom valu. Situacija je još uvijek pod kontrolom i u Europi, ali svi sa zabrinutošću prate situaciju jer nam predstoji još nekoliko zimskih mjeseci. Na nama je iznimna odgovornost – rekla je Markotić te dodala:

– Svi moramo biti svjesni da ovo neće proći za nekoliko tjedana. Imat ćemo izniman pritisak oboljelih nekoliko mjeseci.

Kazala je i kako ECMO uređaji omogućavaju izvantjelesni rad srca i pluća. Glavni centar je u Klinici ''Dr. Fran Mihaljević''.

– Pritisak i s ECMO-om i respiratorima je bio i prije dvije godine kod gripe. Liječenje nije uspješno kao s gripom, postotak preživljavanja na ECMO-u dosta je nizak – poručila je. 

Komentara 17

NE
nemanatrag
12:31 23.11.2020.

Primarijus Plenković sigurno ima drugo mišljenje i to ono koje pršti optimizmom...

DU
Deleted user
12:45 23.11.2020.

komicno....prema programu svjetske banke zavrsiti ce u ozujku 2025.,ako ne bude neplaniranih revolucija ...

DU
Deleted user
12:38 23.11.2020.

Oni ne znaju da ne znaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije