Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni heroj

Marko Babić još nema svoju ulicu, ali se igra nogomet njemu u čast

Marko Babić
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
29.06.2015.
u 06:30

Turnir koji se održava u Borovu naselju od 29. lipnja do 4. srpnja okupit će branitelje iz cijele Hrvatske

Osam godina nakon prerane smrti Marka Babića, nijedna ustanova u Vukovaru, nijedna ulica ne nosi njegovo ime. Moglo se čuti da će posmrtno dobiti čin generala, no to se još uvijek nije dogodilo. No, zato ga se sjećaju branitelji iz cijele Hrvatske, i tako svakog srpnja. Udruga Hrvatskih branitelja Trpinjske ceste pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i Grada Vukovara organizira 8. memorijalni malonogometni turnir "Marko Babić" koji se održava u Borovu naselju. Marko Babić bio je istinski heroj Trpinjske ceste kao i cjelokupne obrane grada Vukovara. Bio je zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. brigade HV-a, legendarnog Blage Zadre, a nakon njegove pogibije i zapovjednik.

Nakon završetka Domovinskog rata u kojem je ostao bez oba roditelja, odlučio je nastaviti svoju borbu radeći na promicanju vrijednosti Domovinskog rata, sve do prerane smrti 5. srpnja 2007. godine. No, ostavio je duboki trag zdušnim angažmanom na produkciji dokumentarnog serijala "Heroji Vukovara", gdje se pokazao kao jedan od rijetkih koji je mogao okupiti 300 vukovarskih branitelja i zabilježiti istinska svjedočanstva. Marko Babić još uvijek nema svoju ulicu, ali ima malonogometni turnir koji od 29. lipnja do 4. srpnja suborci organiziraju njemu u čast.

>> Marko Babić u Vukovaru nema ni ulicu, a uništio je najviše tenkova

Komentara 5

VI
vinka11
07:30 29.06.2015.

Istinski heroj,veliki čovjek i domoljub.Hvala mu i slava mu ...

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
08:24 29.06.2015.

Slava mu i Hvala. Pocivao u miru Bozjem. Takve ljude i heroje majka radja samo jednom.

MC
mcqueeen
09:12 29.06.2015.

Nikada te necu zaboravit a kad budem imao djecu i ona ce znati ko je bio Marko Babic i Blago Zadro... Hvala ti za sve...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije