Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekoafera

Mario Sever: Radimo pošteno, a u posljednjih smo pet godina prošli 34 testa

Mario Sever
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
27.10.2015.
u 07:45

Prihodi su im, tvrdi, pali 60%, pa će vjerojatno morati dijeliti i otkaze

 – Naše gospodarstvo godišnje ekološki proizvodi 350 tona povrća, voća i žitarica na gotovo 100 hektara zemlje koju obrađujemo. Ta zemlja ne hrani samo našu obitelj već i obitelji dvadesetak naših zaposlenika. Izuzetno nam je važno da vratimo povjerenje naših kupaca i dokažemo im da smo uvijek poslovali pošteno – kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije proizvođač ekološke hrane Mario Sever.

Njegovo se obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Eko Sever našlo u središtu medijske pozornosti nakon što je magazin Telegram počeo s objavljivanjem istraživačkoga serijala u kojem se tvrdi da Severovi ne prodaju ekološke proizvode.

Rezultate još čekaju

Obitelj Sever zbog tih je tekstova tužila nakladnika magazina tražeći odštetu od 40.000 kuna. Kakav će biti ishod sudskog postupka, prerano je govoriti. No, Severovi tvrde da su im u posljednjih mjesec dana prihodi pali 60 posto, zbog čega će vjerojatno morati podijeliti otkazeIako je od objavljivanja prve priče prošlo dvadesetak dana, Severovi dosad nisu održali konferenciju za medije na kojoj bi iznijeli svoju stranu jer su, objašnjavaju, čekali rezultate testiranja koje je nakon izbijanja afere naručilo Ministarstvo poljoprivrede.

– Nažalost, te rezultate još čekamo, a u međuvremenu trpimo kontinuirane napade – rekao je Mario Sever.

Bioinspektove analize

Na konferenciji su bili i predstavnici Bioinspekta, tvrtke ovlaštene za nadzor nad ekološkim proizvođačima, čije analize nikada nisu pokazale da Severovi u ekološkoj proizvodnji koriste nedopuštene pesticide.

– Mi nismo ovdje da branimo proizvođača. Svaki proizvođač mora proći redovne i izvanredne godišnje kontrole. I mi smo pod kontrolama i svaki put moramo dokazati kako radimo – objasnio je Berislav Vrkljan iz Bioinspekta. U posljednjih pet godina Eko Sever prošao je 34 različite kontrole, preglede, inspekcijske nadzore i analize 10 različitih službi, uključujući četiri različita ministarstva.

– Na svakom testiranju obavljenom prema pravilima struke uvijek smo postigli izvrsne rezultate – kazao je Mario Sever potkrijepivši svoje riječi dokumentima.  

>>Ivka i Mario Sever: Ovo je prava istina – proizvodimo 100% ekološki!

>>Sami smo napravili aplikaciju za dostavu naših eko-proizvoda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije