Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Le Pen i šef ljevičarske stranke otjerani sa skupa u čast ubijene Židovke

Le Pen i Melenchon nisu bili dobro dočekani na skupu i kada je napetost zaprijetila eskalacijom napustili su ga
28. ožujka 2018. u 22:28 2 komentara 1425 prikaza
Marine Le Pen
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Čelnici krajnje desne Nacionalne fronte i krajnje lijevog pokreta Nepokorena Francuska izviždani su u srijedu na skupu u čast nedavno ubijenoj Židovki koja je preživjela holokaust i naposljetku su ga morali napustiti.

američka policija Napadi na židove Antisemitski incidenti u SAD-u porasli za 57 posto prema 2016.

Marine Le Pen i Jean-Luc Melenchon odlučili su priključiti se mimohodu u čast Mireille Knoll unatoč protivljenju židovskih organizacija.

Knoll (85) je u petak pronađena mrtva s 11 ubodnih rada u svojem stanu u radničkoj četvrti Pariza. Stan je nakon napada bio zapaljen, a njezino tijelo je velikim dijelom izgorjelo. Policija sumnja da je motiv za ubojstvo bilo to što je Židovka.

Le Pen i Melenchon nisu bili dobro dočekani na skupu i kada je napetost zaprijetila eskalacijom napustili su ga. Le Pen se poslije ponovno vratila.

Knoll je pokopana u srijedu u predgrađu Pariza.

Skup je organizirao Crif, krovno tijelo francuskih Židova. Čelnici Crifa izričito su poručili krajnje desnim i krajnje lijevim skupinama da ne dolaze na skup.

Prosvjedni skupovi zbog tog događaja organizirani su bili i u Lyonu, Marseilleu i Strasbourgu.

U Francuskoj živi 400.000 Židova.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Marine Le Pen
1 / 12
Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu! Italija - 362 000 aktivnog osoblja, 586 tenkova i oko 750 zrakoplova Italiju stavlja u 10 najmoćnijih vojnih sila svijeta. 
Na zahtjev Izraela Poljska odgađa primjenu spornog zakona o holokaustu Mateusz Morawiecki i Viktor Orban branio zakon Poljski premijer podigao buru govoreći o Židovima koji su činili holokaust U dvorani Židovske općine održana tribina o obrazovanju o Holokaustu u RH Sjećanje na holokaust Laurence Weinbaum: Jasenovac je primjer zamagljivanja povijesti holokausta
teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
  • robertbruckner:

    Pak naravno jer ovi drugi mitinguju i daju podrsku francuskim mudjahedinima hehehe

  • Zapadnjak:

    ajde napokon da je netko primijetio ljevicarski antisemitizam koji je danas zapravo i snažniji od desnicarskog, jer se ovi drugi uglavnom fokusiraju na muslimane. a ljevicari mrze zidove jer je Izrael uspjesna kapitalisticka zemlja...