Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG UDARCA BOCOM U GLAVU

Marin Opačak (20) završio u komi nakon tučnjave

14.04.2009.
u 13:54

ĐAKOVO - Dvadesetogodišnji mladić Martin Opačak koji je na Uskrsni ponedjeljak pronađen u besvjesnom stanju na tlu u Kranjčevićevoj ulici u Đakovu, bori se za život na Jedinici intenzivnog liječenja Kliničke bolnice u Osijeku.

Onesviještenog mladića oko sedam sati ujutro pronašao je vlasnik obližnje gostionice Rajko Ivanović, koji je i pozvao policiju.

Tupi predmet
Ozlijeđeni je u teškom stanju kolima hitne pomoći prevezen u osječku bolnicu, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu glave. Ustanovljeno je da ozljede potječu od udarca tupim predmetom.

Provodeći kriminalističku obradu, policija je privela četiri osobe, među kojima je i 22-godišnji Selčanin L.A., za kojega postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjaku oko četiri sata ujutro nanio teške tjelesne ozljede. U policiji se doznaje da se počinitelj sam prijavio nedugo nakon nanošenja ozljeda.

Dvojica mladića prvo su se verbalno sukobila, jer su, navodno, još od prije imali neizmirenih računa. L.A. je potom Opačka udario bocom, a iza toga još i drvenom letvom. Ostala trojica pokušali su ih smiriti, a kada su vidjeli u što svađa prerasta, udaljili su se. Ozlijeđeni mladić krenuo je kući, a zatim se nakon 30-tak metara srušio gdje je ostao ležati sve do jutra kada ga je pronašao gostioničar. Nesretni mladić ni danas, drugoga dana poslije operacije, nije se probudio iz kome. Uplakani otac Željko i pomajka Dragana po povratku iz bolnice nisu gajili optimizam.

- Ne znam ima li i 10 posto šanse da se izvuče. Zadobio je teške ozljede, frakturu lubanje, edem mozga... Zadnji puta smo ga vidjeli na Uskrs, bio je na ručku, a potom je otišao. Kako doznajemo, obišao je tri kafića u gradu, a ne znamo kako se tamo našao.

- Bio je jako dobar, ni sa kime se nije svađao, imao je mnogo prijatelja, ne znam zašto su mu to učinili. Nađen je u travi, ljudi su prolazili, išli su na misu, nitko nije zastao da mu pomogne, dok nije naišao Rajko. To je u svemu još strašnije.

Martin je najvjerojatnije krenuo kući, nije imao razloga biti s tim dečkima, niti je bilo motiva za takvo zlo - kazala je mladićeva pomajka.

Već napadnut na Uskrs
Ona i Martinov otac, kao i svi susjedi za ozlijeđenog mladića imaju samo riječi hvale. Osim što je rano ostao bez majke, te ga je othranila baka, mukotrpno se probija kroz život radeći različite poslove. Prošle godine na Uskrs također je napadnut dok je šetao s djevojkom, samo što udarac tada nije bio koban, a ni počinitelj nije isti...

– Mladić ima teške ozlijede mozga, aparati dišu za njega, a on je u komi. Bilo bi nezahvalno prognorizati dokad će biti u takvom teškom stanju – rekao nam je dr. Josip Ivić, liječnik Jedinice intenzivnog liječenja KB Osijek.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije