Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marijana Petir ušla u uži krug izbora za EU Oscara

Marijana Petir ušla je u uži krug izbora za nagradu MEP Award u kategoriji poljoprivrede, ruralnog razvoja i ribarstva
31. siječnja 2019. u 11:36 2 komentara 502 prikaza
Marijana Petir
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir ušla je u uži krug izbora za nagradu MEP Award u kategoriji poljoprivrede, ruralnog razvoja i ribarstva.

Marijana Petir Napala šefa stranke Petir: Račić je ubio Radića, a Beljak je ubio cijeli HSS

MEP Award ili 'EU Oskar' nagrada je koju dodjeljuje The Parliament Magazine, a kojom se odaje priznanje zastupnicima koji su svojim parlamentarnim aktivnostima značajno pridonijeli zakonodavnoj, nadzornoj ili proračunskoj ulozi Europskog parlamenta te vrijednosti europskog projekta. Nominacije od strane Europskog udruženja državnih šuma (EUSTAFOR) na prijedlog Hrvatskog drvnog klastera te udruge Uzorne hrvatske seoske žene potvrda su aktivnog angažmana zastupnice Petir u području razvoja poljoprivrede.

– Ovim nominacijama prepoznat je njezin rad na promicanju politika koje doprinose očuvanju ruralnog prostora i održivom gospodarskom korištenju šuma; kao i aktivan angažman u poboljšavanju položaja seoskih žena, njihova doprinosa gospodarstvu ruralnog prostora te priznavanju njihova nevidljivog rada. Prihvaćanje nominacija i ulazak u uži krug izbora priznanje je njezina sveukupna rada u području poljoprivrede i ruralnog razvoja – priopćeno je iz Ureda Marijane Petir.

Pčele DONESENA ODLUKA EU zabranjuje sporne pesticide kako bi zaštitio pčele

Marijana Petir izvjestiteljica je Europskog parlamenta za žene i njihovu ulogu u ruralnom prostoru a u reformi Zajedničke poljoprivredne politike koja je u tijeku, Petir se kao izvjestiteljica Odbora za ženska prava i ravnopravnost spolova za mišljenje o Uredbi o strateškim planovima zalaže za zadržavanje i nadopunu tematskih potprograma za žene u ruralnim područjima. Ispred Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj sudjelovala je u pregovaračkom procesu za Uredbu o obnovljivim izvorima energije te uspjela obraniti interese poljoprivrednika i šumarskog sektora u postizanju energetsko-klimatskih ciljeva.

Petir je ambasadorica natječaja za najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika kroz koji podupire mlade poljoprivrednike i njihove inovativne, kreativne i održive projekte. U svom radu u Europskom parlamentu aktivno se zalaže za poboljšanje statusa mladih poljoprivrednika i generacijsku obnovu sela.

Prestižna nagrada Biljani Borzan EU Oscar kao najboljoj europarlamentarki u 2017.

– Sretna sam i ponosna što je ovom nominacijom prepoznat moj rad i zalaganje unutar Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj, ali i Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova. Ovo je uistinu kruna moga gotovo petogodišnjeg rada u Europskom parlamentu, ali i dodatan poticaj da na isti način nastavim i dalje. Zahvaljujem svim vrijednim hrvatskim poljoprivrednicima i poljoprivrednicama, kao i poljoprivrednim udrugama na zajedničkoj suradnji kojom nastojimo riješiti ključne probleme u strateškim područjima podjednako bitnim kako za Hrvatsku tako i Europsku uniju, a posebice Udruzi Uzorne hrvatske seoske žene, Hrvatskom drvnom klasteru i Europskom udruženju državnih šuma koji su me nominirali za ovu prestižnu nagradu, te The Parliament Magazinu na prihvaćanju nominacije – rekla je Petir.

 

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta
  • ObrenM:

    Prorok je najmanje cijenjen u svom selu.

  • ante.oreskovic75:

    Šta će sada dečko Broji,izgrist će si muda od jada!Nije mu to trebala učiniti!Možda ga natjera da radi ono što je radio u pubertetu,sa punih 28 godina!?