Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Petir: Račić je ubio Radića, a Beljak je ubio cijeli HSS

Krešo Beljak uništio je duh koji je Radić udahnuo HSS-u, poručuje Marijana Petir
08. kolovoza 2018. u 11:24 25 komentara 1049 prikaza
Marijana Petir
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Eurozastupnica i bivša članica HSS-a Marijana Petir oglasila se povodom 90. obljetnice smrti Stjepana Radića poručivši kako je sadašnji predsjednik stranke Krešo Beljak "uništio duh koji je Radić udahnuo HSS-u" te da je "ubio HSS".

Krešo Beljak Krešo Beljak: 'Zakon o povratu trebao se prvo primijeniti na Tuđmana koji je živio u oduzetoj kući'

Stjepan Radić, jedan od najvećih hrvatskih političara i osnivač Hrvatske seljačke stranke, preminuo je u Zagrebu 1928. godine od posljedica ranjavanja u beogradskoj skupštini. Atentat je izvršio zastupnik Radikalne stranke Puniša Račić prilikom kojeg je ranio Ivana Pernara i Ivana Granđu, smrtno ranio Stjepana Radića te usmrtio Đuru Basaričeka i Pavla Radića.

- Stjepan Radić obilježio je hrvatsku povijest i jedna je od najvažnijih povijesnih osoba čije su ideje i politika ugrađeni u temelje našega društva i hrvatskoga suvereniteta. Njegove riječi izrečene prije samoga odlaska u beogradsku skupštinu 'mogu me ubiti, ali moj duh neće' danas, nažalost, imaju posve drugo značenje jer je predsjednik HSS-a Krešo Beljak uništio duh koji je Radić udahnuo HSS-u. Račić je ubio Radića, a Beljak je ubio cijeli HSS te će u povijesnim zapisima Beljak biti zapisan kao najgori predsjednik u povijesti jedne od najstarijih hrvatskih stranaka - rekla je Petir, koja je lani izbačena iz HSS-a.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • rightside:

    to je istina, prava istina!!! i neznam dokle ce uopce drogerasi poput ovog slobodno ulazit u sabor i tamo pricat?? sta je previse, previse je,,

  • Deleted user:

    Potpuno točno. Nevjerovatno je da jedan ovakav lik ljubitelj kazetofona i ljevičar vodi jednu takvu kultnu nacionalnu stranku kakva je hss. Autoritet tog čovjeka je ispod svakog minimuma a rejting nekada vodeće hrvatske stranke katastrofalan.

  • Ja i Ja:

    Pa kud opet na Pajser-Agu...