Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUVERENISTI ZATEČENI GOVOROM

Marijan Pavliček: Zekanovićev istup nanio nam je velike političke probleme

Marijan Pavliček
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
10.12.2021.
u 12:37

Odmah nakon govora uslijedili su brojni pozivi članova stranke s terena koji su nezadovoljni ovakvim istupom Zekanovića, tvrdi Pavliček

Poslije jučerašnjeg istupa u Hrvatskom saboru Hrvoja Zekanovića o cijepljenju jučer je održana izvanredna sjednica Predsjedništva Hrvatskih suverenista na kojoj je Zekanović smijenjen s mjesta predsjednika Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru. Novi predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista je i predsjednik stranke Marijan Pavliček koji nam je rekao kako je jučerašnja sjednica bila održana online i za smjenu Zekanovića je glasalo 8 članova. Zekanović je tražio da se sjednica održi uživo što nije uvaženo.

- Istup Hrvoja Zekanovića u Hrvatskom saboru sve nas je iznenadio i svakako nam, kao stranci, nanio velike političke probleme. Važno je znati kako je kolega Zekanović na taj način istupio dok je za saborskom govornicom govorio kao predsjednik Kluba Hrvatskih suverenista. Svi smo ostali zatečeni, a ovako nešto smatram nekorektnim jer je sve to mogao reći, ako je želio, i u pojedinačnoj raspravi. Na ovaj način se taj njegov istup uzeo kao stav stranke što nije, rekao je Pavliček.

Hrvatski suverenisti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dodaje i kako su odmah poslije toga uslijedili brojni pozivi članova stranke s terena koji su nezadovoljni ovakvim istupom Zekanovića. Kaže i kako je nekorektno i nepromišljeno za govornicom iznositi zdravstveno stanje pojedinim zastupnika.

- Kolega Zekanović je u svome istupu prozvao oporbu za ovakvo stanje što također nije prihvatljivo. Ako je tko odgovoran za ovakvo stanje onda je to onaj tko je vlasti, a to je HDZ. Hrvatski suverenisti mogu biti odgovorni za stanje u Vukovaru jer smo u tome gradu, zajedno s Domovinskim pokretom, na vlasti. Mi gradimo veze s ostalim strankama, našeg svjetonazora, a onda ih se direktno ili indirektno proziva s njegove strane. Puno se tu problema sada pojavilo, pojasnio je Pavliček.  

>> VIDEO Zekanović: Ne odustajem od stava da političari trebaju pozivati na cijepljenje

Poslije svega Zekanović je i dalje član Hrvatskih suverenista kao i Predsjedništva stranke, a Pavliček vjeruje kako neće biti daljih turbulencija i nepromišljenih izjava. Ističe kako se mora poštivati volja većina i prije svega stav stranke koji mora imati određenu konstantu, a ne da vrluda lijevo desno.   

Govoreći o dosadašnjem iskustvu u radu s Hrvojem Zekanovićem kaže i kako je on znao i ranije biti osebujan ali i da su to smatrali za u redu.

- Za razliku od toga ovo jučer je bilo iskakanje koje je dijametralno suprotno od stava stranke što nam je nanijelo veliku političku štetu kao stranci. Predsjedništvo je svojim stavom pokazalo kako nećemo trpjeti takva dalja iskakanja od bilo kojeg člana, istakao je Pavliček.

 

Komentara 5

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
15:05 10.12.2021.

Taj Zvekanović je očito bio HDZ-ov spavač.

IZ
iznadzagrebanebo
12:42 10.12.2021.

Zekanović=Đapić

SE
serafin002
15:45 10.12.2021.

Zekanović dokazao da ima mozak i savjest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije