Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijan Pavliček:

'Sramotan je Milakovićev stav o srpskoj pobuni i agresiji na Hrvatsku'

Srđan Milaković
Marko Mrkonjić/Pixsell
11.09.2017.
u 16:40

Sramotno je da legitimni predstavnik srpske nacionalne manjine u gradu Vukovaru i dalje ima ovakav stav glede srpske pobune i agresije na Republiku Hrvatsku čime obezvrjeđuje sve žrtve velikosrpske agresije na Hrvatsku, navodi Pavliček.

Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Marijan Pavliček, koji je i dogradonačelnik grada Vukovara, tvrdi da dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković (DSS) svojim izjavama vrijeđa žrtve velikosrpske agresije na Hrvatsku.


 

- Milaković u izjavi za Večernji list ističe da se simboli pobunjenih Srba iz vremena agresije na Hrvatsku, kao i spomenik Vukašinu Šoškočaninu, vođi pobunjenika u Borovu selu, ali i sama pobuna ne mogu izjednačiti s događajima i ustaškim znakovljem iz Drugog svjetskog rata. Sramotno je da legitimni predstavnik srpske nacionalne manjine u gradu Vukovaru i dalje ima ovakav stav glede srpske pobune i agresije na Republiku Hrvatsku čime obezvrjeđuje sve žrtve velikosrpske agresije na Hrvatsku, navodi Pavliček dodajući kako je upravo velikosrpska Miloševićeva agresija ogledni primjer fašističkog režima, tijekom koje se nastojalo okupirati prostore drugih međunarodno priznatih država, s karakteristikama brojnih masovnih ubojstava i suludih uništavanja civilnih objekata.

Srđan Milaković
1/22

Kaže i kako je znakovlje HOS-a službeno registrirano pri Ministarstvu uprave te se isto ne može uspoređivati s ustaškim znakovljem iz Drugog svjetskog rata.

- Očekujemo i od Vlade Republike Hrvatske da što hitnije donese prijedlog zakona  kojim će se zabraniti spomenici i obilježja koja veličaju velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku jer je uistinu prvorazredni presedan da u jednoj slobodnoj državu postoje spomenici poražene vojske koja je sudjelovala u agresiji na istu tu državu, rekao je Pavliček. 

 

Komentara 138

MA
marsovac
16:50 11.09.2017.

onaj tko misli da su se srbi u Hrvatskoj okanili svoga coravoga posla ..velike srbije...onda se grdno vara. Svakih koliko toliko pokazu svoje pravo lice,...a samo sanjari im vijeruju da su oni dio Hrvatskoga drustva. cetnik ostaje cetnik.

IV
IvicaKerempuh
17:49 11.09.2017.

Kako ide ona poslovica..."Srbin dlaku mjenja ali ćud nikada"...ili sam se tu malo zabunio? :-)

FA
fake
17:24 11.09.2017.

E moj Milakoviću, srami se.Baš me zanima kada bi Hrvat u Srbiji tako pričao, među ostalim i o zločinima nad Hrvatima 90-ih, koliko dugo bi trebalo proći da se za njega više nikada ne čuje.Samo u Hrvatskoj, oni koji su je razarali od sebe prave žrtvu a od branitelja zločince i nikome ništa.Samo u Hrvatskoj, točnije u Baranji, Hrvatice prepoznavaju svoje silovatelje, prijave ih i opet nikome ništa,samo kod nas na grobu onoga koji je pucao na naš narod a zove se Babić Mile piše ; 15.06.1949 - 21.09.1991 Od krvnika MUP-a i ustaških gardi na mostu život dao si mlad.Ovo je za rubriku, Vjerovali ili ne? itd........itd.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije