Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marija Cafuk darovala krumpir Domu za psihički bolesne

S polja na kojima uzgoji 1000 tona krumpira i zelja, gospođa Marija često dio uroda odvoji i za potrebe najugroženijih i najsiromašnijih.
10. listopada 2011. u 10:36 1 komentara 4 prikaza
krumpir (1)
Foto: Privatni arhiv

Nakon što je nedavno darovala zelje Caritasovoj kuhinji u Varaždinu, vlasnica Poljoprivrednog obrta Marija Cafuk iz Domitrovca pošiljku krumpira uputila je i Domu za psihički bolesne odrasle u Jalžabetu. U organizaciji Ženske inicijative HNS-a Vidovca, kojoj je M. Cafuk ujedno i predsjednica, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih i nemoćnih osoba, donacija je predana ravnatelju doma Velimiru Dugandžiću.

– Na 36 hektara površina uzgojimo između 700 i 800 tona krumpira, dok nam na petnaestak hektara naraste još oko 300 tona varaždinskoga zelja. Darujemo često, za različite prilike, jer svjesni smo da ima i onih koji nemaju – poručila je M. Cafuk. Dodala je da će u proljeće darovati sadnice varaždinskoga zelja, kako bi štićenici doma u Jalžabetu u sklopu svojih radno-terapijskih aktivnosti uzgojili vlastito zelje.

Iako je trenutačno sezona berbe zelja, naći će vremena da ove nedjelje na Jelačićevu trgu u Zagrebu s drugim sudionicima iz Varaždinske županije izloži proizvode našega sela u povodu 18. listopada, Dana seoske žene.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • drug:

    Nova religija.... Humanizam..... Najljepše kada nekom možemo pomoći... Jako lijepo... Bog vas poživio