Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donacija

Marija Cafuk darovala krumpir Domu za psihički bolesne

krumpir (1)
Privatni arhiv
10.10.2011.
u 10:36

S polja na kojima uzgoji 1000 tona krumpira i zelja, gospođa Marija često dio uroda odvoji i za potrebe najugroženijih i najsiromašnijih.

Nakon što je nedavno darovala zelje Caritasovoj kuhinji u Varaždinu, vlasnica Poljoprivrednog obrta Marija Cafuk iz Domitrovca pošiljku krumpira uputila je i Domu za psihički bolesne odrasle u Jalžabetu. U organizaciji Ženske inicijative HNS-a Vidovca, kojoj je M. Cafuk ujedno i predsjednica, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih i nemoćnih osoba, donacija je predana ravnatelju doma Velimiru Dugandžiću.

– Na 36 hektara površina uzgojimo između 700 i 800 tona krumpira, dok nam na petnaestak hektara naraste još oko 300 tona varaždinskoga zelja. Darujemo često, za različite prilike, jer svjesni smo da ima i onih koji nemaju – poručila je M. Cafuk. Dodala je da će u proljeće darovati sadnice varaždinskoga zelja, kako bi štićenici doma u Jalžabetu u sklopu svojih radno-terapijskih aktivnosti uzgojili vlastito zelje.

Iako je trenutačno sezona berbe zelja, naći će vremena da ove nedjelje na Jelačićevu trgu u Zagrebu s drugim sudionicima iz Varaždinske županije izloži proizvode našega sela u povodu 18. listopada, Dana seoske žene.

Ključne riječi

Komentara 1

DR
drug
13:00 10.10.2011.

Nova religija.... Humanizam..... Najljepše kada nekom možemo pomoći... Jako lijepo... Bog vas poživio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije