Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ Siniša Glavašević

Marija Budimir razrješena sa mjesta dužnosti ravnateljice škole

Marija Budimir
Marko Prpic/PIXSELL
14.11.2013.
u 14:44

Na istoj sjednici članovi odbora su Budimir imenovali na mjesto vd. ravnateljice škole na kojem će se zadržati sve dok ne bude proveden novi natječaj ove vukovarske škole.

Školski odbor Osnovne škole Siniša Glavašević, a na prijedlog Prosvjetne inspekcije poslije obavljenoga nadzora rada škole, razriješio je Mariju Budimir s mjesta dužnosti ravnateljice škole. Na istoj sjednici članovi odbora su Budimir imenovali na mjesto vd. ravnateljice škole na kojem će se zadržati sve dok ne bude proveden novi natječaj ove vukovarske škole.

Komentirajući održanu sjednicu Budimir je rekla da su članovi odbora razgovarali o nalazu i prijedlogu inspekcije te da su donijeli odluku s ciljem daljeg poštivanja zakona. O svojim daljim planovima za sada kaže da ne želi govoriti te da joj je sada prvi zadatak da se raspiše novi natječaj za mjesto ravnatelja škole.

–Školski odbor kao i Prosvjetna inspekcija, što se i navodi u njihovom izvješću s obavljenoga nadzora, nisu utvrdili nikakvo kršenje zakona od strane ravnateljice, odnosno mene, te stoga imam
pravo kandidirati se opet na mjesto ravnateljice škole, rekla je Budimir dodajući i da u državi ima niz mnogo većih problema od Marije Budimir.

- Dolazi i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Ovi dani bi trebali biti usmjereni u čast žrtava Vukovara i Domovinskog rata, proučila je Budimir.

>> Natječaj bio skrojen tako da Marija Budimir postane ravnateljica?

Komentara 1

IS
Iskra1
18:13 15.11.2013.

Na temelju cega imaju pravo razrijesavati duznosti, oponenate, neistomisljenike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije