Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utvrđene povrede zakona

Natječaj bio skrojen tako da Marija Budimir postane ravnateljica?

Marija Budimir
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
09.11.2013.
u 13:04

Šef vukovarskog HDZ-a Damir Barna smatra da je riječ o odmazdi jer je javno progovorila o ponudi Željka Sabe da napusti HDZ

– Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je Marija Budimir izabrana za ravnateljicu škole u natječajnom postupku u kojemu je bitno povrijeđen Zakon. Naime, u objavljenom natječaju škola je navela uvjete protivne izričitoj zakonskoj odredbi. Izostavljanjem prava natjecanja osobama koje su radno iskustvo stekle radom u srednjoj školi, a koje po zakonu imaju pravo natjecanja, njih se unaprijed eliminiralo i diskriminiralo – stoji u odgovoru Ministarstva obrazovanja oko zahtjeva za smjenom ravnateljice škole u Vukovaru Marije Budimir. Navodi se i da ako Školski odbor ravnateljicu ne razriješi na prijedlog inspektora da će u roku od 15 dana o razrješenju Budimir s mjesta ravnateljice odlučiti osobno ministar. Poslije svega Damir Barna, predsjednik vukovarskog HDZ-a, smatra da je riječ o odmazdi protiv M. Budimir koja je uslijedila poslije ljetošnjeg slučaja kada je javno progovorila o ponudi gradonačelnika Vukovara Željka Sabe da napusti HDZ i prijeđe u redove SDP-a.

– Čekao se samo pravi povod. Stranka čvrsto stoji iza Budimir. Znamo i da odluka na kraju ide na stol ministru Jovanoviću, a prema dosadašnjim iskustvima, od njega se može svašta očekivati – rekao je Barna. Zamoljen da prokomentira odluku inspekcije Sabo je samo kratko u SMS-u odgovorio da nema nikakvog saznanja o toj odluci. U isto vrijeme v.d. predsjednika vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak siguran je da u odluci inspekcije nema politikantstva ni bilo kakvog razračunavanja.

– To su pomalo neozbiljne kvalifikacije. Pa zar bi itko donosio bilo kakvu odluku a da za to nema nikakvog osnova! Treba vidjeti kakve su neispravnosti uočene tijekom nadzora i onda prema tome donijeti pravi sud – smatra Bošnjak. Ravnateljica škole Marija Budimir jučer nije bila raspoložena za izjave u svezi s odlukom inspekcije.

Doznali smo samo da se sjednica Školskog odbora, koji ima sedam članova i na kojem se odlučuje o prijedlogu razrješenja, održava u iduću srijedu.

>> USKOK podiže optužnicu protiv Željka Sabe

Komentara 13

RI
RINMA
15:03 09.11.2013.

Kad je protiv političkih protivnika, onda je OK, ali kad je protiv nas ,onda je politički progon i osveta. Možda je osveta, ali izgleda da ima argumenata.

BO
borc
16:51 09.11.2013.

A koji to natjecaj nije skrojen?Unaprijed se zna od koga se može toalet papir nabavljati a kamo li nešto drugo.

PI
pipnicar
16:33 09.11.2013.

Esdepeovski svodnik nije uspio kupiti gospodju Budimir jer ona nije politicka kurva kakvih je masu u esdepeu. Imperija uzvraca udarac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije