Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR FINANCIJA
Povratak na članak

Marić o ponovnom pokretanju postupka za sukob interesa: 'Već dugo se nisu bavili sa mnom'

Povjerenstvo za sprječavanje o sukobu interesa ima na dnevnom redu donošenje odluke o mogućem pokretanju postupka protiv ministra financija Zdravka Marića za kojeg je već odlučeno da je povrijedio načela obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor, ali je tu odluku Upravni sud poništio zbog procesnih razloga.

Komentari 23

IP
iphone8
11:28 15.11.2019.

I šta će biti kada se utvrdi i da je bio u sukobu interesa? Činjenica je da je čovjek spasio naše gospodarstvo i na tome mu imamo biti neizmjerno zahvalni!

VL
DD
duda.dudica
11:26 15.11.2019.

Ovo Povjerenstvo stvarno nema nikakvog srama. Odluka im je već jednom poništena, a oni i dalje glavom kroz zid...

VL
ŽM
željo_moja
11:34 15.11.2019.

Oporba stvarno nema pametnijeg posla nego prijavljivanje nasih ministara. Bas me zanima tko im je sljedeci na repertoaru

VL
PR
Princeza
11:47 15.11.2019.

Bravo legendo. Dobro si i rekao. Ma ne mogu ti nista. Najjaci i najbolji ministar. Intelektualno si za sve njih 10 koraka naprijed.

VL
TO
Tonosum
18:39 15.11.2019.

Ne samo ostavku takve treba u zatvor jer ostecuju drzavu nateret gradjana.Ali on uživa Plenkovicevo povjerenje!A, koliko je onda Plenkovic u kriminalu, kad svi oni koji su napravili velike kriminalne radnje njemu su jako dragi!..........Maric je postavljen za ministra financija, jer se ocekivalo da ce s tog mjesta moci kvalitetno utjecati na eventualno rješavanje problema u korist svog bivšeg poslodavca, odnosno svoje bivše tvrtke

VL
TO
Tonosum
18:37 15.11.2019.

Maric je tako samo dva mjeseca nakon karijere u Agrokoru predložio u Saboru izmjene Zakona o faktoringu, tražeci da se prolongiraju obveze ispunjavanja uvjeta iz zakona za društva koja se u Hrvatskoj bave faktoringom. Omogucio im je dodatno vrijeme u kojemu ne moraju ispuniti odredene uvjete, medu kojima je i plan upravljanja rizicima te obvezna kontrola HANFA-e. "Nisu uoceni nikakvi pojavni oblici koji bi ukazivali na nekakvo izvanredno stanje, situacije koje su neuobicajene, odnosno da sežu u sferu toga da treba alarmantno djelovati", prognoza je ministra Marica za Agrokor, koja se pokazala kao jedna od najlošijih prognoza ikadaMaric je tako samo dva mjeseca nakon karijere u Agrokoru predložio u Saboru izmjene Zakona o faktoringu, tražeci da se prolongiraju obveze ispunjavanja uvjeta iz zakona za društva koja se u Hrvatskoj bave faktoringom.......... Omogucio im je dodatno vrijeme u kojemu ne moraju ispuniti odredene uvjete, medu kojima je i plan upravljanja rizicima te obvezna kontrola HANFA-e. "Nisu uoceni nikakvi pojavni oblici koji bi ukazivali na nekakvo izvanredno stanje, situacije koje su neuobicajene, odnosno da sežu u sferu toga da treba alarmantno djelovati", prognoza je ministra Marica za Agrokor, koja se pokazala kao jedna od najlošijih prognoza ikada

VL
IV
IvoDivo
17:02 15.11.2019.

Komunjare će zvati i četnike u pomoć da sruše ovu vladu. Toj bagri smeta najbolji ministar finacija kojeg smo ikada imali, a da ne govorimo o veliko Plenkviću, najvećem političaru nakon Oca domovine. Bagra bi nastavila rušenje kako su pokazali sa kukulele smradovima na čelu sa slučajnim bitangom.

VL
TO
Tonosum
18:38 15.11.2019.

Maric je vec više od godinu dana Todoricevo kukavicje jaje u Vladi RH, samo što to mnogi patuljci, ne žele vidjeti. Pitajte se zašto..postavlja se i pitanje premijerske odgovornosti dvaju premijera, i Oreškovica i Plenkovica..... Kada su odlucivali Marica imenovatii ministrom, znali su da je Todoric u ogromnim problemima, jer Todoric pada vec jako dugo a pad je poceo biti nezadrživ u trenutku kada je preuzeo Merkator; znali su da je pitanje dana kada ce Todoric postati i vladin problem i da ce Maric, biti u sukobu interesa. Pitanje, zašto su ga ipak imenovali ministrom? Ocito da je puno toga skriveno od gradana, pitanje je kada cemo saznati što se dogadalo, koliko je tih nocnih sastanaka bilo i što je Plenkovic obecao Todoricu, pod utjecajem Todorica osobno i pod dodatnim utjecajem Marica.

VL
SM
san.martino
12:52 15.11.2019.

Sto ne znaci da nisi kriv!

VL
TO
Tonosum
18:36 15.11.2019.

Zdravko Maric Ministar financija u vladu je došao iz Agrokora i sa svojom bivšom tvrtkom, odnosno njenim tadašnjim vlasnikom Ivicom Todoricem, nastavio je suradivati. Povjerenstvu za odlucivanje o sukobu interesa lagao je o sastancima s Ivicom Todoricem u vrijeme donošenja Lex Agrokora........menadžment Agrokora više se puta sastao s predstavnicima vlade. Razgovori su održavani u prostorijama vlade na Markovu trgu, a na njima je bio nazocan i ministar Maric, što je i sam priznao. Vlada je priznala tajne sastanke tek onda kada su ih to upitali novinari. Radilo se o neuobicajenim sastancima, , u kasnim vecernjim satima, u tajnosti !!

VL
TO
Tonosum
18:34 15.11.2019.

Kada se svega sjetim, sve zbrojim i oduzmem, i ovaj ništa ne zna i nicega se ne sjeca Maric vec duže vrijeme uvjerava lakovjerne da su državne financije stabilizirane i da se je javni dug smanjio. To je notorna laž jer javni dug premašuje 300 milijardi kuna a to je više nego što su naslijedili .......Prihodi Državnog proracuna povecali su se zato što su se povecale prodajne cijene, poglavito je poskupjela hrana, Maric je pokvarenjak i lažac dostojan HDZ-a. ----------------- Jedna je stvar u cijeloj stvari jako bitna a o kojoj sute a to je zatvaranje financijske konstrukcije. Vlada ne zeli priznati puku da smo siromasni. Treba zivjeti u starom komunistickom uvjerenju da smo najbogatiji.

VL
LA
larala
18:17 15.11.2019.

ma strašno, okomili se na jadne pripadnike vladajućeg hdz-a, a u toj stranci ne znaš tko je veća poštenjacina

VL
Avatar Janus
Janus
13:07 15.11.2019.

Sukob interesa u Hrvatskoj je za veliku vecinu Hrvata situlacija kada im Bog ili visa sila u koju vjeruju daruju predivnu obitelj i djecu kojima zbog svojih skromnosti i postenja ne mogu nista priustiti osim sebi pukog prezivljavanja u crvenimimmm minusima iz mjeseca u mjesec, a djeci putovnice i nesto novca zaradjenog na fusu ili dignutog kredita za troskove do prve place u nekoj od skandinavskih drzava, Svicarskoj, Kanadi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, i na kraju staroj dobroj Njemackoj. Kod politicara na vlasti i svih vladajucih stranaka do sada na drzavnoj i lokalnoj razini, to je samo jedan od nacina za dodatno stjecanje novca (vanmoralno naravno), sto svi znamo, pa i oni koji se prave da ne znaju, a po stranackom zadatku pisu parole parole za koje sami sebi daju gomile pluseva i u koje sami ne vjeruju . Jedino nitko ne zna da li je ikad postojao, ili da li postoji politicar na i u, drzavnoj i lokalnoj vlasti koji nije ili nije bio u sukobu interesa.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
13:29 15.11.2019.

Tko to kaže, tko to laže da u neovisnoj državi postoji sukobi interesa. Postoje samo spojevi interesa, a taki okati spoj je ministarski Apostol Zdravko, Todorićev izaslanik u redovima Vlade. Pored svega ostalog okati spoj interesa je bilo uzdržavanje od glasovanja u HBOR-u prilikom dodjele kredita Agrokoru, a od strane zaštitnika državnih interesa ministarskih Apostola Zdravka i Martine. Obadvoje su znali da dodjelom ovom kredita hrvatska " mast ide u propast" i umjesto da su dali veto radi sprečavanja štete, ovi nisu glasovali i na taj način su suglasili sa kreditom, a po starom dobrom običaju su vjerodomoljubnu dvonožnu marvu preveli žednu preko vode i gladnu preko pašnjaka. Najvjernije stado Hrvatskog Boga stoga ne treba vlastitu državu, jer ima ugradjeni slugeranski gen, pa ga inozemni ili domaći vlastodržci mogu, kada god im se to prohtije, voditi žednog preko vode. Još je bilo dobro kada je najvjernije stado imalo inozemne gospodare, pa su mu udruženimn snagama sa SKC ovi derali kožu. Medjutim sada u "neovisnoj državi" stado ima Narodno trojstvo, domaće i inozemne gazde, te Crkvu u Hrvata, koji mu deru kožu, a iznemogloj državnoj ragi glodju i meso, zar ne?

VL
DU
Deleted user
12:00 15.11.2019.

Čemu povjerenstvo i igrokazi oko Marića .Ovim činom u stvari se razvodnjuje pravo pitanje događanja oko Agrokora.Bave se Maričem da bi zataškali pljačku kako financija tako i prelazak u ruke stranaca vode i zemljišta.O tome se ne govori a strancii posjeduju vodu i zemljište koju je u ugogodišnjem zakopu imao Agrokor.što je u stvari učinio Marić kao ministar skoro pa ništa.To znači reformom u ukidanjem poreza samo ide na rulku stranih banaka,trgovačkim lancima te poslodavcima.Reforme koje običan građanin nije i neće osjetiti.Zar smanjenjem PDV-a na hranu imamo kakve koristi ne samo što cijene nisu pratile smanjenje nego je Hrana poskupjela i do deset posto u prosjeku.Što su dobili umirovljenici.Sve što je prezentirano kao porezno rasterečenje samo je bacanje prašine u oči jer građani žive sve lošije a sirotinje je sve više.

VL
Avatar puky
puky
11:29 15.11.2019.

Eto sa čime se bavi to para sudište. Najboljeg poslije ratnog ministra iz nekog inata ili politikantstva stavljaju na dnevni red na tim svojim ništ korist sijelima. Predsjednici tog beskorisnog kružoka nekompetentnih likova sa nedorečenim pravilima koja onda sami izmišljajuu više je stalo da nacifrana pohodi lijevo guzičarsku N1 ne sa ciljem da brani rad povjerenstva već da je prepoznaju kao "mačku iz visokog društva", sponzorošu ili što već.

VL
Avatar Syssko
Syssko
11:44 15.11.2019.

Sljedeće što ću napisat je j EDINI STVARNI SUKOB interesa i Marića i Plenkovića! Sanadera se proglasilo največom lopinom u povijesti RH politike sa 10 mlja maznutih a Dalić-BORG su su na Plenkovićev amen napisali LEX-Agrokor i oprali za tobožnjeje "konzultacije POLA MILIJARDE kuna! Znate li zašto je nastao zapravo LEX-Agrokor? Pa 25godina je vrhuška politike gradila to zločinačko catstvo, preko ministara,permijera, inspektora, kooperantskih tvrtki i kada je došao slom nisu smjeli dozvolit nekom neovisnom, nekom iz vana da zaroni u sve te papire i zato su smislili zakon kojim oni koji su prali novac/pronevjerili 50 milijardi i to što se zna, ti isti su se OGRADILI LEX-Agrokorom kako nitko nebi imao pristupa sustavu i "talasao" oko svega, na taj način su sve tragove zameli, prepustili kompaniju lešinarima, GAZDU pustili u London da podijeli svim zaslužnicima lovu po of-shore računima, onako slobodan a za uzvrat mu je obečano doživotno suđenje, post-mortem može biti i smrtna kazna, jednog mrtvaca to neće puno tangirat.!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.